BAU Whatsapp

BAU BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ: BÖTE Mezunu Ne İş Yapar?

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi

BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ NEDİR?

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri, Türkiye’de Eğitim Fakülteleri içinde yer alan, ilgi alanınıza göre çeşitli seçimler sağlayan bir bölümdür.

Eğitim Fakültesi içinde yer alan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nden mezun olduğunda “Bilgisayar Destekli Eğitim Uzmanı”, “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmeni” ve “Öğretim Tasarımcısı” ünvanı alırsın. Bu meslekler dışında Yazılım Tasarımcısı ve Yazılım Geliştiricisi olarak da istihdam edilebilirsin. Bir tüyo verelim; Endüstri 4.0 ya da 4. Endüstri Devrimi diye adlandırdığımız dönemde, eğitim alanındaki gerçekleşecek köklü değişiklikler için gerekli altyapıyı öğretim tasarımcıları sağlayacak.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Taban Puanları için tıklayınız.

HANGİ DERSLERİ ALACAĞIM?

Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde 4 yıllık lisans eğitimin boyunca 3 ana alanda yetiştirileceksin: Bilgisayar, öğretim teknolojileri ve eğitim bilimleri…

Bilgisayar alanında programlama (C, Java), çoklu medya geliştirme (Flash ve Actionscript), grafik tasarım (Photoshop, Fireworks), internet tabanlı uygulama geliştirme (Dreamweaver, HTML, Javascript, PHP) gibi derslerle bilgisayar tabanlı uygulama geliştirmek için teknik altyapı kazanacaksın.

Bu bilgileri öğretim teknolojileri alanında aldığın derslerle eğitsel uygulamalar geliştirerek pekiştireceksin.
Eğitimin boyunca işletim sistemleri, ağ yapıları ve yönetimi, veri tabanları, bilgisayar donanımı gibi dersler de alabildiğin için, eğer istersen bilişim sektöründe bilgisayar programcısı ya da web tasarımcısı olarak da çalışabileceksi.

Ayrıca 1. Sınıftan itibaren eğitim fakültesi (öğretmenlik) bölümlerinde okutulmakta olan pedagojik formasyon derslerinin tamamını aldığın için, gerek temel bilgisayar okur-yazarlığı gerekse ileri düzey bilgisayar uygulamaları konusunda, her yaştan bireylere eğitim verebilecek donanıma sahip olursun. Dördüncü sınıfta yapacağın stajlarla gerçek hayata yönelik deneyim kazanacak ve mezun olduktan sonra “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmeni” ünvanı alarak ilk ve orta öğretim kurumlarında ya da çeşitli kurs ve eğitim firmalarında bilgisayar öğretmeni olarak çalışabileceksin.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Dersleri için tıklayınız

İŞ İMKANLARI

B.Ö.T.E mezunlarının çalışabileceği kurumlar aşağıda kategorize edilmiştir;

• Bilgisayar Destekli Uygulama Geliştiren Firmalar
  • Uzaktan Eğitim Firmaları
  • Bilgisayar Destekli Eğitim Birimleri Olan Okullar
  • Web Tabanlı Proje Geliştirme Birimleri
  • Web Tasarım Firmaları
  • Yazılım Geliştirme Firmaları
  • Kurs ve Eğitim Firmaları
  • İlköğretim Okulları ve Kolejler

BAU’lu Öğretmen Adaylarına Kanada’da Staj İmkanı

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Yüksek Lisans için birden fazla imkan sunar.
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunları için hem Eğitim Bilimleri Enstitüsü programlarında, hem de Bilgisayar Mühendisliği, İşletme veya Yönetim Bilişim Sistemleri gibi alanlarda Yüksek Lisans yapma şansın var.

Bize Sor

Bizi Takip Edin