İlk olarak en çok sorduğunuz soruya cevap verelim: İşletme nedir?

İşletme, mal ve hizmet üreten kurumlarda verimi artırmak için planlama, üretim, yönetim, denetim, para kaynakları, muhasebe, satış, pazarlama konularında bilgi ve beceriye sahip yöneticiler yetiştiren bir bölümdür.

Bu tanımdan yola çıkacak olursak; evrensellik ve esneklik parolasıyla hareket eden Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Bölümü, sana geniş bir seçmeli ders yelpazesi sunacak, sadece küçük yerel şirketlerdeki problemlerle değil, büyük uluslararası şirketlerdeki problemlerle de başa çıkacak yetenek ve yeterliliği kazandıracak.

Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Bölümü’nde iki program yürütüyor: İşletme Programı ve Uluslararası Finans Programı.

İşletme Programı, problem çözme yetisine sahip, hızlı düşünen, içinde bulunduğu şartlara uyum sağlayabilen, yerinde kararlar veren ve bu kararları doğru şekilde uygulayan, liderlik özelliklerine sahip, pazarlama, satış, insan kaynakları, finans gibi alanlarda uzmanlaşmış geleceğin yöneticilerini yetiştiriyor.

Uluslararası Finans Programı; İMKB, Aracı Kuruluşlar Birliği, VOB, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve diğer meslek kuruluşları gibi çeşitli ulusal ve uluslararası profesyonel kuruluşlarla ve üniversitelerle yakın ilişki içinde devam ediyor. Böylelikle meslek hayatında ihtiyaç  duyduğun pratik becerilere sahip, donanımlı birer birey olarak üniversitemizden mezun olacaksın.

Yani BAU İşletme Bölümü’nün hedefi; uluslararası düzeyde iş yapma becerisine sahip, yabancı dil bilen, reel sektörün taleplerine duyarlı ve üst düzeyde uzmanlaşmış yönetici adayları yetiştirmek

Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Bölümü Puan ve Kontenjanları için tıkla

İŞLETME BÖLÜMÜ DERSLERİ

Bahçeşehir Üniversitesinden mezun olabilmek için 130 kredilik ders yükünü tamamlaman gerekiyor. İlk iki yıl içinde işletme için gerekli temel dersleri (ekonomi, muhasebe, istatistik, matematik gibi) alacaksın. İlk iki yıl bütün dersler zorunlu. Üçüncü yıldan başlayarak; bu branş için gerekli zorunlu derslerin yanı sıra seçimlik dersler de almaya başlayacaksın. Üçüncü sınıftaki seçimlik dersler General Elective dersleri olup, bu dersler öğrencinin dünya bakışını güçlendirmeye ve ek beceriler kazandırmaya yönelik dersler (yabancı dil, felsefe, tarih, müzik gibi). Dördüncü sınıfta ise öğrencimiz işletme içinde uzmanlaşacağı alana (finans, muhasebe, pazarlama gibi) karar verdikten sonra, bu alandaki ihtisas derslerini departmental elective olarak alır. Öğrenci ayrıca isterse detayı aşağıda anlatılan COOP derslerini de elective olarak alabilir.

İşletme Bölümü dersleri için tıkla

BAHÇEŞEHİRLİ OLMANIN AVANTAJLARI

I) Üniversitemiz lokasyon olarak çok avantajlı bir konumda olup, Türkiye çapında tanınan öğretim üyeleriyle çok güçlü bir kadroya sahip.

II) Türkiyedeki üniversiteler içinde yurtdışında o ülkelerden tescilli üniversitesi ve kampüsü olan tek üniversite Bahçeşehir Üniversitesi’dir. Şu an üniversitemizin kardeş üniversiteleri olan BAU-Almanya Berlin’de, BAU Cyprus – Kıbrıs ve BAU – Gürcistan Batum’da bulunuyor.

1 ve 2. Sınıf Türkiye’de, 3. Sınıf Almanya’da

Bahçeşehir İstanbul ile kardeş üniversitelerin programları birbirine tümüyle uyumlu. Bu yapısıyla BAU eğitimini sadece Türkiye’de değil yanı sıra AB ve ABD gibi dünyanın en önemli iki merkezinde de tamamlama imkanı veren tek üniversitedir. Bahçeşehir Üniversitesi bu sistemi yakın gelecekte başta Hong-Kong olmak üzere diğer ülkelere de genişletme konusunda çalışmalar yapıyor. .

Bunun dışında Bahçeşehir Üniversitesi’nin dünyada 50’den fazla üniversite ile öğrenci değişim (exchange) anlaşması bulunoyor. Bu nedenle Erasmus programından da yararlanabilirsin. BAU’nun ayrıca A.B.D’de bulunan Syracuse Üniversitesi ve San Diego Üniversitesi ile de özel anlaşmaları olduğu için, istersen eğitiminin bir bölümünü de bu üniversitelerde tamamlayabilirsin.

CO-OP ile On Site Eğitim

III) Bahçeşehir Üniversitesi Türkiye’de üniversite- sanayi işbirliğini ilk kez gerçek anlamda hayata geçiren üniversitedir. Bu işbirliği COOP programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

COOP programı çerçevesinde anlaştığımız reel sektör şirketi veya banka üst düzey yöneticileri bir sömestr (14 hafta) boyunca üniversiteye gelerek öğrencilere kendi şirketlerinde işlerin nasıl yapıldığını öğretiyor ve öğrencileri kendi şirketlerine götürerek on site (yerinde) öğretim de yapıyor. Bu nedenle mezun olmadan önce reel sektörde ve finans sektöründe işlerin nasıl yapıldığı konusunda geniş bir birikime sahip olacaksın. Şu an bölümümüzün COOP anlaşması yaptığı şirketler arasında Anadolu Sigorta, Denizbank, Boyner, TAV ve Kuveyt Türk bulunmakta.

IV) Bahçeşehir Üniversitesi finans alanında Türkiye’nin en gelişmiş finans araştırma merkezine (BFRC) sahip. Bu merkezde 12 Bloomberg ve 24 Matriks bağlantılı terminal var. Ayrıca Mtrade5 ve Metastock Teknik Analiz programları da bilgisayarlara yüklenmiş durumda.  Özellikle finans derslerinin bir bölümü öğrencinin terminallerden piyasanın (borsanın) anlık değişimini izleyebildikleri böyle bir ortamda yapılıyor. Ayrıca merkez günün 24 saati boyunca öğrencilerimizin kullanımına açıktır.

KARİYER OLANAKLARI

Mezun olacak öğrencilere iş bulmaları konusunda kariyer merkezimiz yardımcı oluyor. Mezunlarımızın bir çoğu şu an Türkiye’nin önde gelen reel sektör ve finans şirketlerinde üst düzey yönetici olarak görev yapmaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilere ileride iş bulma konusunda az önce de belirttiğimiz bir kaç önemli avantaj sunuyor.

Bunlar;
1) COOP programı nedeniyle reel sektörle ve onun üst düzey yöneticileri ile daha okurken birebir temas kurma olanağı
2) Eğitimin bir bölümünü yurt dışında (BAU-Berlin veya BAU-ABD)’de tamamlamanın verdiği uluslararası deneyim
3) Teorik olduğu kadar pratik yönü de güçlü bir eğitimden geçmeleri (örneğin öğrencilerimiz aracı kurum ve bankaların talep ettiği bir nokta olan Bloomberg gibi programları kapsamlı olarak okurken öğrenme imkanına sahip.)