BAU Tercih ve Tanıtım Günleri Başlıyor

Bahçeşehir Üniversitesi Tercih ve Tanıtım günleri 16 Temmuz 2019 Salı günü başlıyor. 29 Temmuz 2019 tarihine kadar sürecek Tercih ve Tanıtım günlerinde öğrenciler BAU Beşiktaş Güney Kampüs’e gelerek okumak istedikleri bölüm hakkında akademisyenlerimizden bilgi alabilecekler.

EDR İLE DİPLOMADAN FAZLASI

Üniversitenin tanımını değiştiren, yenilikçi ve global yöntemler ışığında eğitim sunan Bahçeşehir Üniversitesi; yeni nesil üniversite kavramına anlam kazandıran EDR modeli ile BAU’luları geleceğin dünyasına hazırlıyor.

Birçok içeriğe erişim olanağı sağlayan, araştırma ve uygulama merkezleri tarafından tasarlanan bir eğitim modeli olan EDR; BAU’luların hangi bölümde öğrenim gördüğüne bakmaksızın donanımlı, farklı bakış açılarına sahip, çözüm üreten, geleceğin yetkinliklerini kazanmış, yenilikçi ve global alanda tercih edilen bireyler olmasını hedefliyor.

EDR modeli ile global değişimleri ve gelişmeleri yakından takip eden BAU’lular; dijital dünyanın değişimlerine hızlıca uyum sağlıyor, eğitim hayatları devam ederken tercih eettikleri sektörlerin ulusal ve uluslararası markalarında kariyer fırsatlarına sahip oluyor.

Disiplinlerarası bir model olan EDR, BAU’luların eğitim hayatları boyunca daha aktif, araştırmacı, girişimci, sorumluluk alan ve lider bireyler olmasını destekliyor. Her BAU’lu EDR modeli ile global bir vizyona sahip olma şansı yakalıyor!

EDR Modeli hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız

COOP İLE İŞ DÜNYASINA BİR ADIM ÖNDE BAŞLA

“CO-OP Eğitim Modeli”, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından 10 yıldır başarıyla uygulanan yüksek öğretimi iş hayatıyla birleştirmeyi, iş dünyası ve üniversite arasında oluşan boşlukları doldurmayı amaçlayan bir modeldir. CO-OP yapan üniversite öğrencisi, üniversite eğitimini sürdürürken bir taraftan da aktif olarak çalışma hayatına katılarak iş tecrübesi edinir.

CO-OP Eğitim Modeli’nin en önemli avantajı, öğrenciyken iş tecrübesi edinilmesi ve iş dünyasına geçişin kolaylaşmasıdır.

“In CO-OP Business Point” programı ile de partner firmalarımız BAU’ya gelir.  Haftada bir günden haftanın beş gününe kadar değişen bir programla partner firmalarımızın İnsan Kaynakları profesyonellerini (Direktör/Müdür/Uzman) tam gün CO-OP’ta misafirimiz olarak ağırlar ve öğrencilerle buluştururuz. Öğrencilerimiz teke tek olarak görüştükleri bu profesyonel isimlerden kariyer hedefleriyle ilgili dilediği konuda, örneğin; sektör ve firma bilgisi alma, mülakata hazırlanma, varsa özel bir projesi-fikri onu paylaşma gibi konularda doğrudan firma İK profesyonelinden kariyer danışmanlığı alma şansına kavuşur.

Coop hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız

BAU GLOBAL EĞİTİM AĞIYLA DÜNYA SANA ÇOK YAKIN

BAU Global, 2013 yılından bugüne bünyesindeki birçok uluslararası üniversite ile dünyanın farklı noktalarında öğrencilere sınırların ötesinde eğitim vermeye devam ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi, BAU Global Eğitim Ağı çatısı altında yer alan bağımsız bir üniversitedir. BAU Global Eğitim Ağı kapsamında 9 üniversite, 3 dil okulu ve 16 irtibat ofisi bulunmaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi’ne yerleşen öğrenciler dilediklerinde BAU Global çatısı altında bulunan ülkelerde üniversite ve dil okuluna gidebilme imkanına sahiptir. Öğrenciler Bahçeşehir Üniversitesi eğitim sürecinde BAU Global kapsamında, hazırlık kampüslerinde ve/veya dönemlik olarak yurt dışı kampüslerinde eğitim alabilir, yaz/kış okullarından faydalanabilir.

BAU Global; Washington D.C, Berlin, Batum, Kıbrıs,Toronto, Brockville, Hanoi, Kiev, Puebla gibi dünyanın birçok BAU’lu öğrencilerini bekliyor.

BAU Global hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız

APPLY BAU’YA BAŞVUR; PROJELERİN VE HAYALLERİNLE ÜNİVERSİTELİ OL

ApplyBAU, üniversite adaylarının, ÖSYS ile bir üniversiteye yerleştirilmelerinden önce, yetenekleri, ilgi alanları, becerileri ve projeleri ile istedikleri bölüme başvuru yapabildikleri bir üniversite başvuru-kabul sistemidir. Bu sistem Türkiye’de ilk kez 6 yıl önce Bahçeşehir Üniversitesi tarafından uygulanmaya başlandı.

Üniversite adayları, merkezi sınav sistemi ile bir üniversiteye yerleştirilmeden önce ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri,proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir. Öğrenci başvuruda bulunurken hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini de belirtir. Değerlendirme sonucunda öğrencinin akademik başarısından bağımsız olarak hangi alanda ve bölümde eğitim alması gerektiği kendisine “kabul belgesi” ile bildirilir. Bu işlem sırasında komisyon öğrencilere mülakat yapma hakkına da sahiptir. Böylece öğrenciler farklılıkları ve kişisel özelliklerine göre eğitim alma şansı yakalamış olurlar.