Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Üniversite sınavı sonrasında tercih yapacak öğrencilerin seçmek istedikleri bölümü hangi üniversitede okuyacaklarına dikkat etmeleri gerekir. Üniversitenin akademik kadroları, öğrencilere sunduğu çeşitli imkanları ve sosyal faaliyetleri araştırmalı. Böylece öğrenci üniversite sınavından aldığı puan ve hayalleri doğrultusunda kendisi için en doğru kararı verebilir.
Üniversite sınavına hazırlanan ve Gastronomi okumak isteyen aday öğrenciler için BAU Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölümü’nün öğrencilere sunduğu fırsatları sıralıyoruz.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları, temel olarak yemek ve kültür arasındaki ilişkiye odaklanan bir bilim dalıdır. Gastronomi bölümü öğrencileri, aşçılık alanındaki uygulama eğitimleri ile birlikte tarih, kültür, işletme, menü planlama, yemek fotoğrafçılığı gibi teorik ve pratik anlamda geniş bir çerçevede eğitim alırlar.
BAU Gastronomi’de okuyarak yemek yapmayı bir sanat formu olarak görmeyi, farklı kültürleri, sağlıklı bir yaşam tarzını nasıl teşvik edebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Buna ek olarak, dünyayı dolaşabilme becerisine sahip olabilirsiniz.
Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı, modern ve son teknoloji ile desteklenmiş ekipmanlarıyla, bütün öğrencilerin kişisel istasyonlarında rahatça çalışabileceği bir ortam sunar. Bulunduğu BAU Culinary Arts merkezinde yiyecek içecek sektörünün her alanında çalışabilecek genç profesyoneller yetiştirme hedefiyle ilerler.
Alanında uzman akademik kadro tarafından Gastronomi eğitimi görmek, ufkunuzu birçok yönden genişletmenizi sağlar. Üstelik BAU Gastronomi mezunu olmak yalnızca profesyonel bir şef olmanıza yardımcı olmakla kalmayacak, kültür olarak yemek, sanat olarak yemek, sağlığınız ve daha pek çok şey için size daha derin bir takdir verecek ve bunların hepsini kendi mutfak çabalarınızla müşterilerinize aktarabilirsiniz.
BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Beşiktaş İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliğinde BAU Kuzey Kampüste “Gıdanı Koru” etkinliği gerçekleştirildi. BAU Gastronomi sürdürülebilirlik değerlerine önem veriyor ve bu sebeple yemek artıklarının nasıl dönüştürüleceğini öğretmeyi amaçlayan etkinlikleri organize ediyor. Aynı zamanda BAU Gastronomi Kulübü gastronomik ve kültürel zenginliklerini deneyimlemek adına çeşitli geziler düzenliyor.
BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerini uluslararası ölçekte yetiştirmeyi amaçladığı için çevrimiçi dersler ve etkinlikler düzenliyor. Buna örnek olarak; BAU Gastronomi öğrencileri ve Japon stratejik ortağı Mukogawa University ile çevrimiçi ortak ders yapıldı. İki ülkenin lezzetlerinin öğrenciler tarafından hazırlanıp paylaşıldığı derste iki ülkenin mutfak kültürlerinde bulunan ortak noktalara dikkat çekildi. Fazla sayıda öğrenci etkinliğe katılarak paylaşımlarda bulundu. Gelecek dönemlerde ortaya konabilecek değişim programları üzerine konuşuldu.
BAU Gastronomi etkinliklerine göz atmak için tıklayınız.
Avrupa Birliği ilişkileri kapsamında Türkiye’nin de dahil olduğu akademik değişim ve iş birliği programı olan Erasmus+ öğrencilerinin hem dönem içi değişim hem de yaz stajları konusunda tercih edilen bir olanak. Bu program ile öğrenciler Avrupa’da kabul aldıkları restoranlarda çalışma fırsatı yakalarken, bir yandan birlik tarafından sağlanan hibeden yararlanabiliyor.
BAU Gastronomi, Institut Paul Bocuse tarafından Türkiye’de Konaklama İşletmeciliği ve Mutfak Sanatları alanında uzmanlaşmış en iyi yüksek öğrenim kurumu olarak tanınıyor ve aynı zamanda Institut Paul Bocuse Worldwide Alliance’ın bir üyesi.
Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları’nın gelecek nesil mutfak profesyonellerini yetiştirme misyonu doğrultusunda Ducasse Education ile de iş birliği bulunuyor. Böylece BAU’lu öğrenciler uluslararası alanda kendilerini tanıtmalarını sağlayacak programlara erişebiliyorlar.
Programlarını başarıyla tamamlayan Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri, becerilerini daha da geliştirmek için Ducasse Education’da özel tamamlama programlarını da tercih edebilirler. BAU Gastronomi bölümü tarafından yapılan bu iş birliği sayesinde tümü Fransa’daki Ducasse Education’da bulunan fırıncılık, pastacılık, çikolata ve şekerleme programları yer alıyor.
Bunlara ek olarak, Gastronomi bölümü aynı zamanda: Zorlu PSM, Swissotel, Grand Hyatt, Hilton, The Ritz-Carlton, Shangri-la, Four Seasons, Çırağan Palace Kempinski kurumlarıyla da anlaşmalı.
BAU Gastronomi’nin Eğitim Mutfakları, BAU GastroArt, Coffee Institute ve BAUFarm fiziki imkanlarıyla yüksek standartlarda eğitim verir. BAU GastroArt adlı restoran öğrencilerimizin, isterlerse mutfakta, isterlerse servis kısmında görevli öğrenci olarak çalışarak hem ilgi duydukları alanda sektörel gerçekliği yaşamak hem de belli bir miktarda mali destek elde etme şansını yakalayabilmeleri için kuruldu.
Coffee Institute ise yiyecek sektörünün vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş olan çay ve kahvenin tüm detaylarıyla öğretilebilmesi adına açılan bir kahve eğitim merkezidir.
Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı öğrencileri ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Dilistan Shipman, sürdürülebilir tarım düşüncesinden yola çıkarak topraksız tarım alanı kapsamında, mevsimine uygun sebze ve bitkileri yetiştirmeye yönelik “BAUFarm Teras Bahçesi”ni de kurdu.
BAU Gastronomi Bölümü taban puanları için tıklayınız.