Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Üniversite sınavına hazırlanan ve Gastronomi bölümünde okumak isteyen aday öğrenciler için BAU Gastronomi bölümünü anlatıyoruz! Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Z. Dilistan Shipman’la yaptığımız röportaj sonrasında elde ettiğimiz sonuçları sizlerle paylaşıyoruz.
Üniversite sınavı sonrasında aldığı puan doğrultusunda tercih yapacak aday öğrenciler fakültelerin vizyon ve misyonlarını da detaylıca araştırmalı. BAU Gastronomi’yi diğerlerinden ayıran öncelikli özellik Bahçeşehir Üniversitesinin ve içerisinde çalışan tüm insanların sahip olduğu ileri görüşlülük ve geniş vizyonu. Gastronomi gibi uygulamalı bilimlerde akla gelen projelerin gerçek hayata geçirilmesi konusunda hem maddi hem de manevi destek bu bölümlerde çalışan insanlar için aşırı önem arz ediyor. Alanında yetkin ve ilkleri başarmış hocaların gerçekleştirmek istedikleri tüm hayallere destek sağlayan bir okul olması BAU Gastronomiyi diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerden biri.
Dolayısıyla tüm bu uygulama zenginliği öğrencilerin temel ders eğitimi dışında çeşitli alanlarda deneyim kazanması ve uzmanlaşması adına da fırsat sağlıyor. BAU Gastronomi açık görüşlü kadrosuyla birlikte öğrencilerin istekleri doğrultusunda da sayısız projeyi hayata geçiriyor.
Üniversite sınavı sonrasında tercih yapacak öğrencilerin dikkat etmesi gereken noktalardan biri üniversitelerin sunduğu fiziksel alanlar. Fiziksel kullanım alanları konusunda da BAU Gastronomi çok iyi bir noktada. Bir gastronomi bölümünün zaten sahip olması gereken eğitim mutfaklarına ek olarak zengin bir gastronomi kütüphanesi ile topraklı ve sulu tarımın yapılabildiği bir teras bahçesi bulunuyor.
Diğer yandan BAU Gastronomi’li öğrencilerin temel eğitimde aldıkları uygulamalı ve teorik bilgileri gerçek hayata taşıyabilecekleri iki adet uygulama restoranına ve bir adet kahve enstitüsüne sahip.
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Z. Dilistan Shipman ana amaçlarının altını çizerek; “Totalde baktığımızda BAU Gastronomi olarak öğrencilerimize sadece yemek pişirmeyi değil, tohumun toprağa düştüğü andan müşterinin restorandan çıkış yaptığı ana kadar geçen tüm süreçler hakkında eğitim vermek amacına sahip oluşumuz en ayırıcı özelliğimiz.” şeklinde konuştu.
BAU Gastronomi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
BAU taban puanları için tıklayınız.