Üniversitelerin Eğitim Bilimleri Fakültesinde yer alan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü Psikolojinin hızla büyüyen çeşitli alanları arasında yer alıyor. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde okumak isteyen aday öğrenciler için bölümü ve BAU’daki imkanları anlatıyoruz!

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Türkiyenin ve dünyanın en fazla tartışılan öğretmen yetiştirme sistemine yeni bir soluk getiriyor. Öğretmen adaylarını “Okulda Üniversite” sistemi ile yetiştiriyor. Bu sistemde öğretmen adayı, akademisyen ve uygulayıcı öğretmeni ile etkileşim içinde öğretmenliği yerinde sınıfta öğreniyor. “Okulda Üniversite” sürecinin önemli öğelerinden biri olan öğretmen adaylarının deneyimli bir uzman öğretmenle sürekli etkileşim içinde bulunarak yetiştirilmesi öğretmen yetiştirmeye getireceğimiz özgün katkılardan sadece birisidir.

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, uluslararası bilgi ve deneyimlerinin artırılması amacıyla öğretmen adaylarının öğrenimleri süresinde farklı ülkelerdeki okullarda deneyim kazanmalarına yönelik destek veriliyor. Bu bağlamda, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi özellikle köklü ve dünyaca saygın Amerikan üniversiteleri ile kapsamlı eğitim anlaşmaları sağlamıştır. Bu amaçla Bahçeşehir Üniversitesi eğitim bilimleri Fakültesi dünyanın önde gelen öğretmen yetiştirme kurumları, Columbia Üniversitesi Teachers College, New York Üniversitesi (NYU) Steinhardt Eğitim fakültesi, Wheelock College, Bank Street College ile birlikte çalışmalar yürütüyor. Fakültenin öğretim dili ise İngilizce.

BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi’nin misyonu; Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi üstün nitelikli eğitimci ve öğretmen yetiştirir; eğitim ve öğretmenlik alanlarında araştırma ve geliştirme etkinliklerinde bulunur; eğitim hizmetlerinin topluma yaygınlaşmasında ve toplumun eğitim konularında bilinçlenmesinde sorumluluklar üstlenir; bütün bunları yaparken barışçıl ve demokratik bir çalışma ve öğretim ortamının yaratılmasına önem verir. BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi’nin vizyonu ise; nitelikli öğretmen ve eğitimciler yetiştirme, öğretmen yetiştirme ve eğitimin çeşitli alanlarında araştırma ve topluma hizmet uygulamaları yoluyla ülkemizin ve dünya insanlarının kalkınmasını ve iyiliğini öne alan uluslararası tanınırlığı yüksek, lider bir eğitim kurumu olmak.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü, bireylerin güçlü yanlarını fark etmelerine ve günlük sorunlar ile zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olur. Bireyler ve çevreleri arasındaki etkileşimlere, eğitim ve kariyer gelişimlerine odaklanır. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü mezunları, farklı müşteri profillerine çeşitli hizmetler sağlayarak çeşitli ortamlarda çalışabilir. Bazıları liselerde ve üniversitelerde öğretmen ve araştırmacı olarak istihdam edebilir (örneğin, üniversite danışma merkezlerinde). Öte yandan, bağımsız olarak çalışarak bireylere, çiftlere, ailelere ve kuruluşlara danışmanlık, değerlendirme ve danışma hizmetleri sunabilirler. Sağlık kuruluşlarında ve rehabilitasyon kurumlarında çalışabilirler. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü iş imkanları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.