Günümüzde bilgisayar kullanımı neredeyse her eve ve her iş yerine dağılmış durumdadır. Bu yüzden Bilgisayar mühendisliği bölümü mezunları için bir çok iş imkanı bulunmaktadır.
Üretim, hizmet ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerde ve kamu kuruluşlarında çalışma imkânlarına sahip olan Bilgisayar mühendisleri aynı zamanda alanlarında eğitimci olarak da görev yapabilirler.
Kurumların veri ağlarını tasarlama, geliştirme ve kurma aşamalarını gerçekleştirerek “Sistem mühendisliği” yaparlar.
Şirketlerin sistem güvenliğini sağlamak için “Bilgi güvenlik uzmanı” olarak çalışabilirler.
Şirketlerin ver tabanlarını geliştirmek, standartlarını oluşturmak ve bunların ortak bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla “Veritabanı yöneticiliği” yapabilirler.
Bilgisayar mühendisliği bölümü mezunları aynı zamanda büyük şirketlerin araştırma ve geliştirme bölümlerinde de istihdam edilmektedir.

Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Genetik Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ SIRALAMA VE TABAN PUANI

2021 Bilgisayar Mühendisliği sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.