Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Gastronomi, yemek ve kültür arasındaki ilişkiyi inceleyen bir bilim dalıdır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları için çalışma alanları arasında restoranlar, oteller, yayıncılık/yazarlık, programcılık, yemek fotoğrafçılığı, yat/uçak şefliği, özel amaçlı beslenme yerlerinde şeflik (hastane, anaokulu vb.) bulunur. Ayrıca danışmanlık, işletmecilik, Gıda Ar-Ge / Ür-Ge, yemek ekipmanları pazarlama ve tüketici araştırmaları yapabilirler.
Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü Türk ve Dünya mutfaklarına hâkim, teknolojiyi kullanan, dünyadaki gelişmeleri takip eden, BAU Global Vizyonu’na sahip, ekip çalışmasını seven, programlı, inovatif, tutkulu ve fark yaratacak mezunlar yetiştirmeyi amaçlar.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri 4 yıl 8 dönem eğitim alır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunlarının sahip olması gereken beceriler: Takım oyuncusu olmak, iletişim becerileri, mutfağın kuralları uymak, planlama, sürekli gelişime açık olmak, teknoloji ve trendleri takip etmek şeklinde sıralanabilir.
Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız.
2021 Gastronomi ve Mutfak Sanatları sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.