Uluslararası ticaretin artması, rekabetin dünya çapında yayılmasıyla lojistik yönetimi son yılların önemli mesleklerinden biri haline geldi. En basit anlatımıyla tüm firmalar ürettikleri ürünü müşteriye ulaştırmak için lojistik sektöründen yararlanırlar.

Lojistik mezunları da lojistik firmalarında ve kargo şirketlerinde çalışabildikleri gibi, gümrüklerde, havayolu, denizyolu ve demiryolu şirketlerinde de iş bulabilirler. Hatta Türkiye’den geçen petrol boru hattı döşeyen şirketler lojistik mezunu eleman çalıştırmaktadırlar.

ULUSLARARASI ŞİRKETLERDE ÇALIŞMA İMKANI

Lojistik yönetimi mezununun uluslararası şirketlerde çalışma imkanı yüksektir ancak en az bir dil ya da birkaç dil bilmesi neredeyse şarttır. Uluslararası şirketlerde çalışmak ve yükselmek için bu gereklidir.

Bahçeşehir Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü hakkında detaylı bilgi almak, puan ve kontenjanlarını, yurt dışı olanaklarını ve staj imkanlarını öğrenmek için  tıklayın.

LOJİSTİK YÖNETİMİ SIRALAMA VE TABAN PUANI

2021 Lojistik Yönetimi sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.