Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, tüm bölümler ve fakülteler hakkında merak edilenleri, üniversitenin YouTube kanalında, “BAU Nedir” programına anlatıyor “BAU Nedir” 7. bölümünde, BAU Konservatuar Sahne Sanatları bölümü 1. sınıf öğrencisi Cansu Bahadır, bölümünü ve üniversite yaşamını anlattı.
Küçük yaştan beri hem şarkı söyleyip hem oyunculuk yapan BAU’lu öğrencimize sahne sanatları bölümünü neden BAU’da okumayı seçtiğini sorduk: “Bahçehir Üniversitesi sahne sanatları hem yeni bir bölüm aslında Konservatuar Fakültesi yeni, bu beni çok heyecanlandırdı çünkü diğer okulların ekollerinden daha farklı ve dinamik bir kadrosu da var, bu çok keyifli. Aynı zamanda aslında biz sahne sanatları bölümü olarak ikinci sınıftan itibaren iki farklı modüle ayrılıyoruz. Oyunculuk ve müzikal oyunculuk olarak. Ve ben de müzikal tiyatroyla ilgilenen bir insanım aslında, yalnızca oyunculukla değil. O yüzden gidebileceğim başka bir konservatuarda yalnızca direkt oyunculuk üzerine eğitim alacakken burada dans, müzik ve oyunculuk üçlüsü üzerinden ilerleyebileceğim bir alan var.”
BAU’nun sahne sanatları bölümüne yönelik sunduğu imkanlardan da bahsettik: “Aslında şaşırtıcı derecede fazla imkânımız var hatta şöyle bir şey söyleyeyim daha ilk yılından bizim birinci sınıfta olmamız bir yana konservatuarın ilk yılı ve şu an Grotowski Enstitüyle örneğin Polonya ile anlaşma yapıldı ve ücretsiz olarak biz 1-4 Haziran’da onlarla 26 saatlik bir atölyede olacağız dört gün boyunca. Verebileceğim en büyük örnek bu olduğu için bunu söyledim ama daha şimdiden sektördeki insanlarla buluşmalar, Zişan Uğurlu’dan Mert Fırat’la yapılan webinarlara kadar birçok insanla iletişim halinde olabiliyor. Aynı zamanda kendi sınıfımız içinde çok farklı yönlere ilerlemek isteyen insanlar var, tiyatro oluyor dizi oluyor daha müzikal şeyler oluyor hepimiz için ayrı ayrı çalışıp sektöre şimdiden yönlendirilmeye başlandık.”
BAU’nun öğrencilerine neler kattığını sorduğumuzda farklı bölümlerden de öğrenebilme fırsatının altını çizerek: “BAU şu ana kadar bana başta da vaat ettikleri gibi aslında disiplinler arası alanlarda çalışmaya fırsat verdi. Ben şu an konservatuar binama gittiğim zaman yalnızca kendi sınıf arkadaşlarımla bir sahne çalışması değil eğer arzu edersem kapıyı tıklatıp kendi aralarında bir şeyler çalıp çalışan müzik öğrencileriyle de bir şeyler çalışabiliyorum ya da söyleyebiliyorum, çalabiliyorum. Aynı zamanda eğer istersem öğrenci kulüpleriyle olsun farklı alanlardaki öğrencilerle keza öğretmenlerle olsun metin üzerine inceleme yapabiliyorum. Dans üzerine bir şeyler yapabiliyorum o yüzden çok farklı alanlarda birçok insanla aslında tanışma ve çalışma fırsatı sağladı bana.” dedi
BAU’daki sosyal hayattan bahsetmeden de geçmedik. Öğrencimize BAU’da sosyal hayat nasıl sorusunu yönelttik: “Pandemide okula başlamış bir insan olarak aslında biraz korkarak geldim bu konuda ama öncelikle hibrit sistemden ötürü arkadaşlarımla, sınıf arkadaşlarımla ve hocalarımla bir araya gelebilme fırsatı da buldum, pandemi koşulları el verdiği müddetçe. O yüzden bir buradan artı puandı zaten benim için. Onun dışında şaşırtıcı bir şekilde öğrenci kulüpleri çok aktifti zaten orayla birlikte de ben şu anda tıptan tutun da mühendisliğe kadar birçok alandan bir sürü arkadaş edindim. O yüzden BAU sosyal ve keyifli bir yer.”
Sahne sanatları öğrencisi Cansu’yla hangi kulüplerde aktif olduğundan ve BAU’daki etkinliklerden bahsettik: “BAU polifonik koroya üyeyim yalnızca zaten yetti bana çünkü çok aktiftik sene boyunca. İki tane sanal koro yaptık hatta Ohrid’e Dünya Koro Festivali’ne gidecektik ancak pandemi koşullarından ötürü iptal edildi. Çanakkale’ye gidecektik o da aynı şekilde iptal edildi. Ama yakın zamanda, maalesef benim derslerimden ötürü katılamadığım, beş günlük bir kamp yaptılar. Bahçeşehir Üniversitesi çok güzel bir imkân sağladı Future Campus’te beş gün kaldılar hatta birkaç gün önce bitti ve MayFest’e sahne alacaklar. Benim sadece ders sunumumdan dolayı katılamadığım bir şey ama pandemi döneminde en disiplinli ve aktif işlerden bir tanesine imza attılar.”
Üniversiteye yeni başlayacak aday öğrenciler için BAU sahne sanatları bölümünü nasıl anlatacağını sorduk: “Yalnızca bir oyuncu olarak değil gerçekten çok donanımlı, sektörün bir çok farklı yerinde yer alabilecek biri olarak, bir sanatçı olarak bir performansçı olarak mezun olmak isterseniz burayı tercih edin derim çünkü şu an bir yandan çeviri yapmaya çalışırken bir yandan hocalarımızın yeni çevirisini yaptığı editörlüğünü yaptığı oyunların okumalarını yapıp, bir yandan bir kısmımız tiyatroya çalıp öbürümüz diğer tarafta asistanlık yapabiliyoruz. Bu yüzden sanırım ‘disiplinler arası’ anahtar kelimem olurdu ve bunları anlatırdım yeni gelecek olanlara.”
ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.
Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.
ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.
İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.