Resmi Raporlarda 2020 Verileriyle BAU

Bahçeşehir Üniversitesi; YÖK “Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2020” raporu, CALIBRE Yükseköğretim İstihdam Endeksi ve Times Higher Education (THE) raporlarında üst sıralardaki yerini korudu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2020 Vakıf Üniversiteleri Raporu yayınlandı. 172 üniversitenin verilerinin kullanılarak üniversiteler hakkında genel bir değerlendirmenin yapıldığı raporda, Bahçeşehir Üniversitesi pek çok alanda yüksek sıralarda yerini aldı.

ÖĞRENCİ SAYILARI  ile BAU

Bahçeşehir Üniversitesi ; önlisans, lisans ve lisansüstü öğrenci sayıları ile toplam 25.334 öğrenci ile sayılarına göre vakıf üniversiteleri sıralamasında 5. oldu.

“İstanbul’un Kalbinde Bir Dünya Üniversitesi” sloganı ile yola çıkan Bahçeşehir Üniversitesi, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sayısı alanında  4.686 yabancı uyruklu öğrenci ile 2. sıraya yerleşti. Ayrıca BAU, yabancı uyruklu öğrencilerin toplam öğrenci içerisindeki oranının %18,5 olması ile bir dünya üniversitesi olduğunu kanıtlamış oldu.

LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE BAU İLK SIRADA

Yayınlanan raporda BAU, Lisansüstü eğitim seviyesinde en çok öğrenci sayısına sahip üniversite olarak dikkat çekti. Toplam 5.356 aktif lisansüstü öğrenci sayısı BAU lisansüstü eğitimde 1. sıraya yerleşti.

YKS ve PROJE BÜTÇELERİNDE BAU

YKS 2020 Tıp Fakültesi Bulunan Vakıf Üniversiteleri Başarı Sıralaması’nda 4. olan BAU, 82 kişilik kontenjanı ve İngilizce tıp eğitimi ile sıralamadaki yerini aldı.

Ayrıca rapora göre toplam 15.526.877 TL değerindeki araştırma proje bütçesine sahip BAU, öz kaynaklı araştırma proje bütçeleri sıralamasında 3. oldu.

BAU Toplam Araştırma Proje Bütçelerine göre de 172 üniversite arasında ilk 10’daki yerini aldı.

BAU’LU ÖĞRENCİYKEN İŞ BULUYOR

2020 CALİBRE Yükseköğretim İstihdam Endeksi’nde Bahçeşehir Üniversitesi, mezunları ve iş bulma olanakları ile ilk sıralarda yer aldı.

Rapora göre, BAU mezunlarının %18’i henüz mezun olmadan, %30’u ise ilk 6 ay içinde iş buluyor. Mezunların %70’i mezuniyetten sonraki 1 yıl içerisinde iş hayatının içinde yerini alıyor. Ayrıca, BAU mezunlarının %60’ı ilk işinde kurumsal bir şirkette işe başlıyor.

MEZUNLARINI MEMNUN EDEN ÜNİVERSİTESİ

BAU mezunlarının yüzde 88’i üniversitelerinden memnun olduklarını dile getiriyor.

BAU DÜNYANIN EN SAYGIN ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA

Dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education (THE) ‘Üniversite Etki Sıralaması 2020’ verilerine göre BAU ‘Üniversite Etki Sıralaması 2020’ derecelendirmesinde dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yerini aldı.

Araştırmada, ‘İnsanlar için sağlık ve refah’, ‘Kaliteli Eğitim’, Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar, ‘Cinsiyet Eşitliği’, ‘İyi İş ve Ekonomik Büyüme’, ‘Endüstri, Yenilik ve Altyapı’, ‘Eşitsizlikleri Azaltmak’, ‘Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar’, ‘Hedefler için Ortaklıklar’  gibi farklı kategorilerde değerlendirilmeler yapıldı. Araştırma, üniversitelerin bu kategorilerde sosyal ve ekonomik etkisi incelenerek yayınlandı.