Dünya genelinde 50 yaş ve altındaki üniversiteler arasından en iyileri listeyen Times Higher Education Young University Rankings 2021 sıralamasını açıkladı. BAU International Outlook ve Research sıralamasında ilk 5’e girdi.

Yüksek Öğretim Kurulu “Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2021” raporunu yayınladı. YÖK tarafından açıklanan raporda üniversitelerin başarıları hakkında çeşitli kategorilerde değerlendirmeler yapıldı. BAU bu kategorilerde üst sıralardaki yerini koruyor.

YÖK Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2021 raporuna göre BAU “Yabancı Uyruklu Öğrenci Sayısına Göre Vakıf Yükseköğretim Kurumları” sıralamasında 5.589 yabancı uyruklu öğrencisiyle 1.sırada yer aldı!

BAU, “Toplam Öğrenci Sayılarına Göre Vakıf Üniversitesi Sıralamasında” beşinci sırada yer alıyor. Bu öğrencilerin 1486’sı önlisans, 19.830’u lisans ve 5906’sı yüksek lisans öğrencisi. Böylece BAU toplamda 27.222 öğrenci sayısıyla “En Fazla Öğrencisi Olan İlk 20 Vakıf Üniversitesi” arasında bulunuyor.

Kütüphanelerinde Yer Alan Toplam Basılı Kitap Sayısına” göre BAU 8. sırada. “Kütüphane Harcamalarına Göre Vakıf Yükseköğretim Kurumları” sıralamasında ise 6.384.854’lira harcamasıyla 3.sırada bulunuyor.

İÇ KAYNAKLI AR-GE HARCAMALARINDA BAU

Bahçeşehir Üniversitesi, bir diğer kategori olan “Toplam Ar-Ge Harcamaları” sıralamasında 7. Üniversite oldu. BAU’nun toplam 29.524.918,2’lira olan Ar-Ge harcamasının 16.274 847,6’sı iç kaynaklı Ar-Ge harcaması oldu.

BAU “TÜBİTAK-ARDEB Proje Bütçesi Sıralamalarına Göre Vakıf Yükseköğretim Kurumları (2016-2020)” ve “TÜBİTAK-ARDEB Tarafından Desteklenen Proje Bütçesi Sıralamalarına Göre” kategorisinde 10.sırada yer aldı.

BAU, üniversitelerin akademik başarısını ortaya koyan URAP sıralamasına da girdi. “2019-2020 URAP Genel Puan Tablosuna Göre” ilk 13 sırada yerini aldı.

BAU DÜNYA SIRALAMALARINDAKİ YERİNİ KORUYOR

Raporda dünya genelinde yapılan sıralamalara da yer verildi. Times Higher Education Dünya Sıralamaları raporunun sonuçlarına yer verilen kategoride Bahçeşehir Üniversitesi Türkiye’deki üniversiteler genelinde sıralamaya girdi.

CALİBRE YÜKSEKÖĞRETİM ENDEKSİ

BAU’LU ÖĞRENCİYKEN İŞ BULUYOR

2020 CALİBRE Yükseköğretim İstihdam Endeksi’nde Bahçeşehir Üniversitesi, mezunları ve iş bulma olanakları ile ilk sıralarda yer aldı.

Rapora göre, BAU mezunlarının %18’i henüz mezun olmadan, %30’u ise ilk 6 ay içinde iş buluyor. Mezunların %70’i mezuniyetten sonraki 1 yıl içerisinde iş hayatının içinde yerini alıyor. Ayrıca, BAU mezunlarının %60’ı ilk işinde kurumsal bir şirkette işe başlıyor.

MEZUNLARINI MEMNUN EDEN ÜNİVERSİTESİ

BAU mezunlarının yüzde 88’i üniversitelerinden memnun olduklarını dile getiriyor.

ÜNİVERSİTE ETKİ SIRALAMASI 2020

BAU DÜNYANIN EN SAYGIN ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA

Dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education (THE) ‘Üniversite Etki Sıralaması 2020’ verilerine göre BAU ‘Üniversite Etki Sıralaması 2020’ derecelendirmesinde dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yerini aldı.

Araştırmada, ‘İnsanlar için sağlık ve refah’, ‘Kaliteli Eğitim’, Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar, ‘Cinsiyet Eşitliği’, ‘İyi İş ve Ekonomik Büyüme’, ‘Endüstri, Yenilik ve Altyapı’, ‘Eşitsizlikleri Azaltmak’, ‘Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar’, ‘Hedefler için Ortaklıklar’  gibi farklı kategorilerde değerlendirilmeler yapıldı. Araştırma, üniversitelerin bu kategorilerde sosyal ve ekonomik etkisi incelenerek yayınlandı.