Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Üniversite hazırlığında olan aday öğrenciler için BAU’lu öğrencilere danışıyoruz. Hukuk Fakültesinde okumayı düşünen ve bu konuda hazırlık yapan aday öğrenciler için BAU’lu öğrenciler Hukuk Fakültesini anlatıyor!
İlk defa 2000 – 2001 öğretim yılında öğrenci almaya başlayan BAU Hukuk Fakültesi, kısa bir zaman içinde, Türkiye’deki hukuk fakülteleri içinde müstesna bir yer edindi. Fakülte, klasik hukuk eğitiminden ödün vermeden, dünyadaki teknik ve hukukî gelişmelere paralel olarak kendisini sürekli yenilemektedir.
BAU’lu Hukuk öğrencilerine yönelttiğimiz ilk soru, üniversite sınavına hazırlanan ve Hukuk Fakültesinde okumak isteyen aday öğrencilere ne tür tavsiyelerde bulunabilecekleri oldu. BAU Hukuk Fakültesi yalnızca ezber üzerinden gitmeyerek kendilerini diğer fakültelerden ayırır. BAU’lu öğrenciler öncelikle bu detaya değindi. “Kesinlikle gelmeden önce bahsedildiği gibi ezber üzerine dayalı bir fakülte değil. Hukuk fakültesi öğrencileri de kesinlikle kanun ezberi yaparak bölüm tamamlayan öğrenciler değiller. O yüzden kendilerine tavsiyem okuma ve dinleme üzerine çalışmalar yapmaları. Çünkü bizim fakültemiz okuduğunu ve dinlediğini anlama üzerine tamamlanan bir fakülte.” Hukuk öğrencileri, okuma ve dinleme konusuna ağırlık vermeye ek olarak, not almanın önemine de değindi. Dikte çalışmaları yaparak not tutmak dersi anlamaları açısından faydalı olacaktır. Hukuk Fakültesi, diğer bölümlere kıyasla slayt, video ve excel dosyalarından ziyade kanunlar, ders notları ve hocaların bireysel deneyimleri üzerinden ilerleyen derslere sahip. Bu noktalarda öğrencilerin hızlıca not tutabilmeleri ve hocaların anlattıklarını kaçırmamaları faydalı olacaktır.
BAU Hukuk Fakültesinde okurken üniversitenin hangi imkan ve olanaklarından faydalandıklarını da sorduk. Bazı BAU’lu öğrenciler, meslek seçimi yaparken zorlandıklarına değindiler. Bu noktada, BAU Hukuk Fakültesi, öğrencilerine geleceğe dair plan oluşturmaları konusunda yardımcı olmak için çeşitli yollara başvuruyor: Hukuk alanında düzenlenen konferanslar, bu etkinliklere konuşmacı olarak katılan avukatlar, savcılar ve hakimlerin meslek hayatlarını aktarmaları ve hocaların derslerde meslek odaklı da tavsiyelerde bulunmaları gibi çeşitli olanaklar sunuluyor. BAU’nun sunduğu bir diğer imkan ise öğrencileri ve mezunları arasında bağlantı oluşturmaktır. Aday öğrencilerin üniversite seçimi yaparken başvurabilecekleri en iyi kaynaklardan biri de üniversitenin mezunlarıdır. BAU aracılığıyla da düzenlenen mezunlarla görüşmeler sayesinde Hukuk Fakültesine yeni girmiş öğrenciler geleceklerine dair fikir elde ediyor ve bu iletişimin mesleki anlamda şekillenme konusunda çok faydalı olduğunu dile getiriyorlar.
BAU, Hukuk laboratuvarları ile öğrencilerine uygulamalı ders alma imkanı da sunuyor. Bu laboratuvarlar: Ceza Hukuku ve Kriminoloji, Hayvan ve Doğa Hukuku, Mukayeseli Medeni Hukuk, Yapay Zeka Hukuku, Uluslararası Ticaret Hukuku şeklinde sıralanıyor. BAU’da Hukuk okuyan ve Hayvan ve Gıda Hukuku Laboratuvarında çalışmalara katılan öğrencimizden deneyimini paylaşmasını istedik: “Uygulamaları derslere en güzel örneğimiz geçen sene kurulan Hayvan ve Gıda Hukuk Laboratuvarı. Bizzat kuruluş aşamasından beri içinde bulunduğum bir hukuk laboratuvarı. Kendileriyle çok fazla çalışma yaptık, dosya incelemeleri, mahkeme ziyaretleri ve duruşmalara katılmalar gibi bir sürü etkinlikte bulunduk. Hukuk Fakültesinde ilk defa bir mahkeme ve dosya inceleme yapmamı bu laboratuvar sağladı. Kanıt inceleme, yapılan savunmalar, karşı tarafın avukatı nasıl bir savunma sunar, hakim nasıl bir tepki verir, böyle şeyleri ilk defa bu laboratuvarda deneyimlemiştim.”
BAU Hukuk Fakültesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.