Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Üniversite sınavına hazırlanan ve sanatçı olma hayali kurarak Konservatuvar’da okumak isteyen aday öğrencilerin yetenek sınavlarına da hazırlanmaları gerekiyor. Üniversite sınavına ek olarak yetenek sınavına hazırlanan aday öğrencilerimiz için BAU Konservatuvar’ı ve öğrencilerine sunduğu fırsatları anlatıyoruz!
Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı, Anadolu ve komşu coğrafyaların müzikal ve kültürel birikiminin köklü geleneğini eksen alarak, günümüzün çağdaş sanat ve estetik yaklaşımlarını sentezleyerek, müzik ve sahne sanatlarında gelenek ve geleceğin, müzik teknolojisi alanında da bilim ve sanatın kesiştiği yeni tip eğitim modelini hayata geçirmek amacıyla kuruldu.
BAU Konservatuvar, Müzik, Ses Eğitimi, Sahne Sanatları ve Müzik Teknolojisi olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır. Sahne Sanatları Bölümü, oyunculuk ve müzikal tiyatro dallarını içermektedir. Müzik Bölümü, Çalgı Performans, Caz (Enstrüman ve Vokal Performans, Türk Müziği, Klasik Batı Müziği, Kompozisyon ve Aranjman ve Müzik Teorileri dallarından oluşmaktadır. Ses Eğitimi bölümü, Klasik Türk Müziği Ses Eğitimi, Türk Halk Müziği Ses Eğitimi, Opera ve Koro Şarkıcılığı ve Popüler Müzik Şarkıcılığı alt dallarından oluşmaktadır. BAU Konservatuvarın akademik kadrosu; akademik ve bilimsel üretimlere imza atmış akademisyenlerin yanı sıra müzik, ses, sahne sanatları ve müzik teknolojisi alanlarında değerli sanatsal üretimleri olan sanatçılardan oluşmaktadır.
BAU Konservatuvar hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
BAU Konservatuvarın tüm bölümleri Pera Yerleşkesinde bulunuyor. Pera Yerleşkesinde çok sayıda ve farklı büyüklükte derslikler, bir Black-Box tipi stüdyo (Black Box), bir Dans Stüdyosu, bir adet çok-amaçlı konferans salonu (Pera Sahne), dijital sanatlar stüdyosu (Mac Lab), ses kayıt stüdyosu (Pera Studio), ses prodüksiyon çalışma odası (Pera 205), hibrit kütüphane, revir, yemekhane ve kantin bulunuyor. Ayrıca açık hava derslerinin yapılabileceği orta bahçe yer alıyor. Pera Studio’ya ek olarak Müzik Teknolojisi bölümü derslerinin bir kısmı BAU IDEA kampüsünde bulunan Sonic Lab ses kayıt stüdyosu ve EMP (Elektronik Müzik Prodüksiyonu) stüdyosunda yapılıyor.
Konservatuvarların teknik detaylara da dikkat ederek öğrencilere ihtiyaç duydukları fırsatları sunmaları çok önemli. BAU Konservatuvar’da bireysel çalgı ve ses eğitimi dersleri ve etütlerine yönelik piyanolu öğrenci çalışma odaları bulunuyor. Öğrenci çalışma odalarına ek olarak ayrıca koro ve orkestra çalışmalarının yapılabileceği piyano, davul, kontrbas, elektro bas, elektro gitar ve bas amfilerinin olduğu bir topluluk çalışma odası (Sevinç Tevs) ve davul derslerinin ve provalarının yapılabileceği bir davul odası da bulunuyor. Son olarak, toplu teorik derslerin yapıldığı akıllı ekran ve akustik piyano içeren iki adet büyük sınıf bulunuyor.
Öğrencileri, üniversite sınavı puanıyla birlikte özel yetenek sınavı ile kabul eden BAU Konservatuvar’ın taban puanları için tıklayınız.