Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Yapay Zeka, insan zihni gibi kararlar verebilen ve sorunları çözebilen sistemlerin incelenmesi ve oluşturulmasıdır. Yapay Zeka aracılığıyla günlük aktiviteleri destekleyecek akıllı sistemler yapılandırılabilir. Yapay Zeka Mühendisliği, insan ihtiyaçlarına uygun yapay zeka sistemleri oluşturmak için sistem mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilgisayar bilimi ve insan merkezli tasarım ilkelerini birleştiren bir araştırma ve uygulama alanıdır. Bu doğrultuda, üniversite sınavına hazırlanan ve Yapay Zeka Mühendisliği bölümü okumayı düşünen aday öğrenciler için BAU Yapay Zeka Mühendisliği bölümünü ve fırsatlarını aktarıyoruz.
Yapay zeka alanı birçok alt araştırma alanını barındırır ve uygulama alanı olarak çok geniş bir yelpazeyi kapsar. Bunun sonucu, bu alanın lisans seviyesinde uzmanlaşma ihtiyacı doğmuştur. Bu ihtiyaç doğrultusunda, Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde 2020-2021 akademik yılı itibarıyla Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü kurulmuştur.
BAU Yapay Zeka Mühendisliği Programının misyonu, ülkemizin ve tüm insanlığın yararına fayda sağlama amacıyla yapay zeka ve bilişim teknolojileri alanındaki gelişmeleri takip eden, uygulayan, disiplinlerarası çalışma yapabilen, mesleki ve evrensel etik değerlerine sahip Yapay Zeka Mühendislerini yetiştirmek. Uluslararası öneme sahip yeni bilimsel çıktılar üretmek ve literatüre kazandırmak. Toplumun, devlet ve sanayinin yapay zeka ve bilişim alanlarındaki sorunlarına çözüm ortağı olan ve alanın gelişmesine katkıda bulunan bir bölüm olmaktır.
BAU Yapay Zeka Mühendisliği Programının vizyonu, mezunları uluslararası seviyede aranan, bilimsel araştırmalar, projeler ve eğitim konularında ülkemizde ve dünyada önde gelen Yapay Zeka Mühendisliği bölümlerinden biri olmaktır.
BAU Yapay Zeka Mühendisliği bölümü mezunları: Ulusal veya uluslararası şirketlerin bilişim teknolojileri, mühendislik, danışmanlık ve ar-ge kadrolarında çalışırlar, yurt içi veya yurt dışındaki üniversitelerin lisansüstü programlarında özgün araştırma faaliyetlerinde görev alırlar, ulusal veya uluslararası düzeydeki yapay zeka projelerinde liderlik yaparlar, girişimcilik yeteneklerini kullanarak bilişim şirketleri kurarlar.
Yapay zeka okumak isteyen aday öğrencilere Bahçeşehir Üniversitesinde çeşitli fırsatlar sunuluyor. Bir dünya üniversitesi olan BAU’da öğrenciler uluslararası program imkanları ve hazırlık okulunu yurtdışında okuma imkanı ile yurtdışında eğitim alma şansı kazanıyor.Güçlü eğitim kadrosu ve nitelikli eğitimi ile öğrenciler hem teorik hem uygulamalı anlamda bölümlerinde uzmanlaşırlar.
Markalı Dersler, Bahçeşehir Üniversitesi’nin uyguladığı CO-OP Modeli’nin en özgün ve yenilikçi kavramlarından biri. Markalı ders, firmaların kendi alan, ürün, hizmet ve uygulamaları konusunda güncel bilgilerle donatılmış nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için Bahçeşehir Üniversitesi’nde kendi markalarıyla açtıkları derslerdir. Markalı derslere girmek, CO-OP ile staj yapmak ve part-time çalışma imkânına sahip olmak öğrencilere teorik bilginin yanında tecrübe sahibi olma fırsatı da verir.
BAU bünyesinde bulunan, son teknolojilerle geliştirilmiş araştırma laboratuvarları sayesinde Yapay Zeka Mühendisliği öğrencileri seçtikleri uzmanlık alanlarına göre araştırmalar ve projeler gerçekleştirebilir. Öğrencilerin kullandıkları başlıca laboratuvarlar; Büyük Veri Eğitim ve Araştırma Merkezi, Siber Güvenlik Merkezi,BAU-Stanford Robotik Laboratuvarı, Makine Öğrenimi Araştırma Laboratuvarı.
BAU Yapay Zeka Mühendisliği bölümü hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.