Üniversite sınavına hazırlanan aday öğrenciler hayallerindeki bölümü hangi üniversitede okumak istediklerine karar vermeliler. Bu önemli bir karardır çünkü her üniversitenin farklı avantajları vardır. Aday öğrenciler için BAU’da Bilgisayar Mühendisliği bölümü okumanın avantajlarını sıralıyoruz.

Bilgisayar mühendisliği, bilgisayar ve bilgisayar tabanlı sistemlerin yazılım ve donanımlarının tasarımı, gerçekleştirimi ve yönetimi ile ilgilenen bir bilim dalıdır. BAU’da Bilgisayar Mühendisliği bölümü okumayı tercih eden öğrenciler bir dünya üniversitesine adım atmış olacaklar ve çeşitli uluslararası programlardan yararlanabilecekler. BAU’nun anlaşmalı olduğu Erasmus+ üniversitelerine başvurmak, hazırlık okulunu yurtdışında okuma imkanından yararlanmak ve diğer çeşitli yurtdışı programından faydalanmak mümkün!

Markalı Dersler, Bahçeşehir Üniversitesi’nin uyguladığı CO-OP Modeli’nin en özgün ve yenilikçi kavramlarından biri. Markalı ders, firmaların kendi alan, ürün, hizmet ve uygulamaları konusunda güncel bilgilerle donatılmış nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için Bahçeşehir Üniversitesi’nde kendi markalarıyla açtıkları derslerdir. Markalı derslere girmek, CO-OP ile staj yapmak ve part-time çalışma imkânına sahip olmak öğrencilere teorik bilginin yanında tecrübe sahibi olma fırsatı da verir.

BAU bünyesinde bulunan, son teknolojilerle geliştirilmiş araştırma laboratuvarları sayesinde Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri seçtikleri uzmanlık alanlarına göre araştırmalar ve projeler gerçekleştirebilir. Öğrencilerin kullandıkları başlıca laboratuvarlar; Büyük Veri Eğitim ve Araştırma Merkezi, Siber Güvenlik Merkezi,BAU-Stanford Robotik Laboratuvarı, Makine Öğrenimi Araştırma Laboratuvarı.

MÜDEK Akreditasyonu

Program, 1 Mayıs 2019 – 30 Eylül 2022 tarihleri arasında geçerli olmak üzere MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından akredite edilmiştir. MÜDEK 2011 yılında Washington Accord Üyesi olmuştur. Akredite ettiği tüm programlar 2011 yılından itibaren diğer Washington Accord üyeleri tarafından eşdeğer olarak tanınmaktadır. MÜDEK akredite ettiği mühendislik lisans programlarına EUR-ACE Etiketini de vermektedir. Bunun öğrenciler faydaları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • EUR-ACE® etiketine sahip programlar Avrupa’da işverenler tarafından tanınır.
  • EUR-ACE® etiketine sahip yüksek lisans ve doktora programlarına başvuruyu kolaylaştırır.
  • Mühendislik mesleğinin düzenlemelere tabi olduğu ülkelerde, EUR-ACE® etiketli programların kayıtlı veya yeminli mühendis olabilmek için zorunlu olan eğitim gereksinimlerini karşılar.
  • Profesyonel Yeterliklerin Tanınmasına Dair AB Direktifi uyarınca, EUR-ACE® etiketi, lisansüstü hareketliliği kolaylaştırır.
    EUR-ACE® etiketi FEANI (Ulusal Mühendislik Birlikleri Avrupa Federasyonu) tarafından ‘Profesyonel Kart’ alabilmek için eğitim standardı olarak kabul edilir.
  • FEANI’nin, EUR-ACE® etiketine sahip programları, Eur/Ing unvanı için aranan eğitim gereksinimlerini sıralayan rehbere otomatik olarak dahil edilir.

BAU-EDR Modeli Eğitim

Araştırma ve uygulama merkezleri tarafından tasarlanan bir eğitim modeli olan EDR; BAU’luların hangi bölümde öğrenim gördüğüne bakmaksızın donanımlı, farklı bakış açılarına sahip, çözüm üreten, geleceğin yetkinliklerini kazanmış, yenilikçi ve global alanda tercih edilen bireyler olmasını hedefliyor. Bu da Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin farklı alanlarda da kendilerini geliştirmelerine olanak sağlıyor. EDR modeli eğitim hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

BAU Bilgisayar Mühendisliği hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.