Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, tüm bölümler ve fakülteler hakkında merak edilenleri, üniversitenin YouTube kanalında, “BAU Nedir” programına anlatıyor. “BAU Nedir” 3. bölümünde, BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümü 3. sınıf öğrencisi Ayşe Yücel, bölümünü ve üniversite yaşamını anlattı.
BAU’lu öğrencimize önce Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümünün tam olarak ne olduğunu sorduk: “Enerji Sistemleri Mühendisliği enerjinin üretim, iletim, dağıtım, tüketim, ekonomi ve planlaması gibi süreçlerini yöneten bir programdır.”
Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümünü tercih etmesinin sebebini şu şekilde açıkladı: “Üniversite sınavına hazırlanırken mühendislik okumak istediğimi biliyordum fakat hangi alana yöneleceğimi bilmiyordum. Bu yüzden sektördeki insanlardan mentorluk talep ettim. Yaptığım görüşmeler sonucunda geleceğin mesleği olan enerji sistemleri mühendisliğini tercih ettim.”
Geleceğin mesleği olarak adlandırılan Enerji Sistemleri Mühendisliğini BAU’da okumayı tercih etmesinin nedenlerini ise şu şekilde sıraladı: “Herkes için eğitim her şeydir ve Bahçeşehir Üniversitesi kaliteli eğitim özelliklerini içinde bulunduran bir üniversite olduğu için tercihimi ondan yana kullandım.”
BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Ayşe, Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümünden mezun olanların sahip olabileceği kariyer imkanlarının çeşitliliğinin altını çizerek: “Aslında enerjinin birçok dalı var. Buradan doğalgaz, petrol, yenilenebilir enerji, nükleer hepsine değinebiliriz.” Dedi
BAU’da kulüp başkanlığı yapan Ayşe kariyeri üzerine şimdiden çalışmaya başladı ve BAU’daki diğer sosyal imkanlardan bahsetti: “Enerji mühendisliği disiplinler arası bir mühendislik olduğu için makine mühendisliği ve elektrik mühendisliği derslerinden oluşmaktadır. Aynı zamanda kulübümüzün içinde de tüm mühendisliklere hitaben etkinlikler düzenliyoruz, eğitimler yapıyoruz, sahalar ve teknik geziler düzenliyoruz. Bu anlamda çalışmalar yapmaktayız. Genel olarak 81 tane aktif kulübümüz var zaten. Ben bunların bir çoğun üyeyim ve çalışmalarını takip etmekteyim.”
Pandemi döneminden önce BAU’da pek çok sosyal aktivite oluyordu ve kulüpler çalışıyordu. Pandemi döneminde online, hibrit etkinliklere dönüldü. BAU’lu Ayşe’ye Pandemi bittiğinde en çok özlediği ve tekrar yapmak istediği şeyleri sorduk: “Bahçeye ateş yakıp parti yapmak istiyorum arkadaşlarımla çünkü öyle yapıyorduk.”
BAU’da okuyan öğrencilerimiz farklı birimlerde çalışma imkânı buluyor. Akademik alanda kendini geliştiren Ayşe’ye BAU’da çalışma imkânı bulduğu alanları sorduk: “Ben mühendislik fakültesinin asistan öğrenciliğini yapıyorum. Hem hocalarımızın hem fakülte sekretelerimizin yanında görev alıyorum. Bu da kendimi geliştirmem açısından bana fayda sağlıyor.”
ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.
Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.
ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.
İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.