Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, tüm bölümler ve fakülteler hakkında merak edilenleri, üniversitenin YouTube kanalında, “BAU Nedir” programına anlatıyor “BAU Nedir” 10. bölümünde, BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık bölümü 3. sınıf öğrencisi Dinç Onur Yüksek, bölümünü ve üniversite yaşamını anlattı.

BAU’lu öğrencimize öncelikle neden Mimarlık bölümünü tercih ettiğini sorduk: “Mimarlık ve Tasarım Fakültesini tercih ederken çocukluğumdan beri hep bir şeyler tasarlamayı ve iç mekanlar ve dış mekanları birlikte kullanmayı seviyordum. Bu yüzden de yaratıcı yönümü ağır bastıran bir meslek seçmek istedim. Bu yüzden de mimarlığı seçtim.”

Neden Bahçeşehir Üniversitesini tercih ettiğini sorduğumuzda üniversitenin imkanlarının altını çizerek: “Bahçeşehir Üniversitesi mimarlık üzerinde birçok ekole ev sahipliği yapıyor ve bu mimarlık ekolleri aslında bizim gezmemiz görmemiz açısından birçok imkânı sağlıyor. Bu yüzden de Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesini tercih ettim.” dedi

Mimarlık öğrencilerinin mezun olduktan sonra hangi alanlarda iş imkanı bulabileceğinden de bahsettik: “Aslında mimarlığın bakış açısı çok geniş ve inşaat sektöründe, ofislerde, şantiyelerde, restorasyon alanında, iç mimarlık ve peyzaj mimarlığı alanında iş imkânı bulabilirler.”

Derslerin yoğunluğu ve sosyal hayat arasında dengeyi kurabiliyor musun diye sorduğumuzda bölümün zorluğuna değinerek: “Aslında hepimizin bildiği gibi mimarlık biraz gece geç yatmaların, uykuların, sıkıntılarının zor olduğu bir bölüm ama az da olsa bir alan kalıyor ve o alana da üniversitemde yaşanan aktivitelerle beraber aslında iyice çerçeveleyebiliyorum.” Dedi.

Üniversite tercihi yapacak olan aday öğrencilerimiz için Mimarlık öğrencimiz Onur’dan tavsiyeler istedik: “Mimarlık zor bir bölüm ve herkes için aynı derecede yıpratıcı olamayabiliyor. Bu yüzden hani jürilerde de sıkıntı yaşayabilirsiniz ama ölüp korkacağınız gibi bir ortam yok çünkü çizme yeteneği olmayan birisi bile okulda birinci sınıfta gelip teknik çizim öğrenebiliyor. Bu yüzden hiçbir yeteneğiniz olmasa bile buraya gelip bu işi seviyorsanız yapabilirsiniz.”

Derslerden kalan kısıtlı zamanında yer aldığı kulüp ve birimlere de değindik: “Şu anda da aslında halihazırda BAUMAP’de Mimarlık ve Tasarım Fakültesi lideri olarak çalışıyorum. BAUMAP’i tanımlamak gerekecek olursa aslında Bahçeşehir Üniversitesi Mentorluk ve Aktivite Programı olarak geçiyor. Burada aslında yeni gelen öğrencilere biraz daha mentorluk ve abilik ablalık yapıyoruz. Yeni gelenler oluyor, yer bilmeyenler oluyor, bölümüyle ilgili soruları olan oluyor ve onlara yardımcı olmak için aslında elimizden geleni yapıyoruz.”

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.