Aday öğrenciler hedefledikleri fakülteyi ve bölümü istedikleri üniversitede okuyabilmek adına üniversite sınavı hazırlığındalar. Aday öğrencilerin bu süreçte en mutlu olacakları seçeneği keşfedebilmeleri için üniversiteleri ve fakülteleri araştırmaları gerekir. Aday öğrenciler için BAU’da Yazılım Mühendisliği bölümü okumanın avantajlarını sıralıyoruz.

Yazılım mühendisliği, belirli bir hedefe ve sisteme dayalı olarak ve iş bölümü yapılarak, belirli prensipler, yöntemler ve araçlar kullanılarak bilgisayar yazılımlarının tasarımı, geliştirilmesi, sınanması ve bakımı konularını ele alan sistematik ve çok disiplinli bir mühendislik dalıdır.

BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ülkemizin teknolojik gelişiminde lider, dünyanın saygın fakültelerinden birisi olma vizyonuna sahip. Bu doğrultuda, bir taraftan insanlığın refah ve mutluluğunu yükseltecek bilginin üretilmesi, ürüne dönüştürülmesi ve yayılmasına yönelik araştırma ve proje geliştirme faaliyetlerini yürütürken, diğer taraftan etik değerleri yüksek, özellikle 21.yüzyıl yetkinliklerine sahip, girişimci bireyler yetiştirmek amacıyla evrensel standartlarda eğitim öğretim yapmaktadır.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi MIT tarafından organize edilen Make Impact Consortium’nun bir üyesidir. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Elektrik – Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Enerji Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği lisans programları MÜDEK akreditasyonuna sahiptir.

Ayrıca BAU’daki Mühendislik eğitiminin sonucu olarak, öğrencilerin lisans eğitimi sırasında edindikleri temel mühendislik ilkelerini, bilgi ve becerilerini yaratıcı bir şekilde kullanarak disiplinlerarası bir ortamda karmaşık bir mühendislik problemini inceleyip, analiz edebilmek ve çözebilmek amacıyla bitirme projesi yaparlar. Bu proje, mühendislik prensipleri, topluma değer katma ve yenilik odaklı olmak ve eğitimi pratiğe dökebilmek için disiplinlerarası bir takım ile ön uygulamanın yapıldığı bir çalışmadır. Bu proje mühendislik fakültesindeki tüm öğrenciler için ortaktır ve bölümler arası ekipler içinde işbirliğinin altını çizer. Dönem sonunda proje ekibi tarafından ayrıntılı bir proje önerisi sunulur. Bu projenin sonunda öğrenci rapor yazma ve sunma becerilerini de geliştirmiş olur.

BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümündeki öğrencilerin araştırarak öğrenmesine ve proje yapmalarına ağırlık verilir. Teori ile pratiği ilişkilendiren, zengin laboratuvar olanaklarına dayanan ve yeni teknolojik gelişmeleri takip eden bir eğitim sunulmaktadır. BAU Yazılım Mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler, üniversitenin en önemli avantajlarından olan laboratuvarlarda da eğitim görürler. Bu laboratuvarlar: Büyük Veri Eğitim ve Araştırma Merkezi, Siber Güvenlik Merkezi, BAU-Stanford Robotik Laboratuvarı, Makine Öğrenimi Araştırma Laboratuvarı şeklinde sıralanıyor. Laboratuvarlar aracılığıyla uygulamalı eğitim alan ve araştırmalar yapan öğrenciler tam donanımlı olarak mezun olurlar.

Fakültede bütün dersler İngilizce olarak verilir. BAU’lu Mühendislik öğrencilerine Microsoft Azure platformunda sanal laboratuvar imkanı sunulur. Tüm bölümlerin lisans programlarına ek olarak ilgili lisansüstü programları da bulunuyor. BAU’lu Yazılım Mühendisliği öğrencileri, 27 farklı AB ülkesinde Erasmus yapma fırsatı yakalıyor. Ayrıca Erasmus+ ve World Exchange programı ile öğrencilere dünyanın farklı yerlerinde deneyim edinme şansı sunuluyor.

Ayrıca CO-OP programı ve büyük şirketlerle dayanışma içerisinde verilen eğitim sayesinde BAU’lu mezunlar iş bulma konusunda büyük avantaja sahip olur. BAU’lu öğrenciler CO-OP sayesinde yalnızca teorik bilgi değil aynı zamanda tecrübe de elde etmiş olurlar. Buna ek olarak çeşitli sektörlerin ileri gelen isimlerinden markalı dersler alabilirler.

BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü hakkında detaylı almak için tıklayınız. 

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.

ApplyBAU hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için tıklayınız.