Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, tüm bölümler ve fakülteler hakkında merak edilenleri, üniversitenin YouTube kanalında, “BAU Nedir” programına anlatıyor. “BAU Nedir”’in 4. bölümünde, BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü 2. sınıf öğrencisi Mehmet Maden, bölümünü ve üniversite yaşamını anlattı.
Aday öğrencilerin tercih döneminde mühendislik fakültesiyle alakalı merak ettikleri şeylerden biri de Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği arasındaki fark. BAU’lu Mehmet Maden bu farkı ve yazılım mühendisliğini seçme sebebini şu şekilde açıkladı: “Öncelikle bilgisayar mühendisleri bilgisayar kavramının daha çok donanım aşamasında görev de alabiliyorlar. Yazılım mühendisleri ise sadece kod yazma kısmı dediğimiz alanda görev alıyorlar. Tabi ki kendi içlerinde bölümlere ayrılıyor ama ben daha çok kendimi masa başında sadece hayal gücümle ilerleyebileceğim bir meslek olduğu için yazılımı tercih ettim.”
Aday öğrencilerin üniversite seçimi yaparken bireysel gelişimlerini destekleyecek bir okulda karar kılmaları çok önemli. Mehmet bu noktanın altını çizerek yazılım mühendisliği okumak için BAU’u tercih etmesinin sebeplerini şu şekilde sıraladı; “İçinde bulunduğumuz internet çağında her türlü bilgiye saniyeler içerisinde erişebiliyoruz. Bu nedenden dolayı ben daha çok üniversite tercihinde kendimi sosyal ve kültürel anlamda geliştirebileceğim üniversiteleri araştırdım. CO-OP ve BAU Global kapsamında da Bahçeşehir Üniversitesi bana uygun bir üniversite gibi geldi.”
BAU’lu öğrencimiz Mehmet aday öğrencilerin iş bulamama korkusunu hafifleterek yazılım mühendisliğinden mezun olduğunda hangi alanlarda iş yapabileceği sorusunu şu şekilde yanıtladı: “Gelişen teknoloji dünyasında yazılım mühendisliği aslında kendine her alanda yer bulabilir. Kısaca özetlemek gerekirse bilgisayar olan her alanda çalışabilirsiniz.”
Yoğun ders programıyla sosyal hayatın dengesini kurabilmek her öğrenci için zor. Mehmet bu konuda kendi deneyimlerinden yola çıkarak aday öğrencilere şu tavsiyeyi verdi: “Aslında zorlanıyorum, derslerim tabi ki yoğun. Ama kendime uygun bir çalışma stili bulduğumda, dersten derse göre değişebiliyor, çok daha rahat bir hale geliyor. Her öğrenciye tavsiyem de kendilerine ait çalışma stilini araştırmaları.”
Yazılım bölümünde teorik derslerle beraber pratik derslerin de olup olmadığını sorduk. Pratik dersin de teori kadar önemli olduğunu belirten Mehmet ders sürecini anlattı: “Tabi ki pratik derslerimiz de mevcut. Teorik derslerde hocalar anlatıyor fakat bir matematik altyapısına sahip olan bir bölüm olduğu için bazen kafamıza oturmaya biliyor onun mantığını anlamak için pratik derslere ihtiyaç duyuyoruz. Okulumuzda da yeterli sayıda pratik dersimiz mevcut. Zaten laboratuvarlarımız da buna göre dizayn edilmiş bir şekilde.”
Mehmet’e, BAU’da yazılım mühendisliği öğrencilerine sunulan imkanları da sorduk: “Laboratuvarlarımız yazılım mühendisleri için çok uygun bir şekilde dizayn edilmiş. Aynı zamanda big data merkezimiz ve siber güvenlik merkezimiz ile kendini bu yönde geliştirmek isteyen öğrenciler için çok yönlü bir eğitim merkezi haline geliyor.”
BAU’nun yazılım mühendisliği imkanlarıyla beraber sunduğu kampüs hayatının çeşitliliğine de değindik. En sevdiği kampüsü sorduğumuzda: “Sosyal anlamda tabi ki deniz manzarasıyla güney kampüsümüz gözdemiz. Fakat bu yıl açılan BAU Future Kampüs ile eğitim ve kariyer anlamında oradaki Startup’larda kendime çok güzel imkanlar bulabileceğimi düşünüyorum. O yüzden Future Kampüs ve güney kampüs, ikisi arasında gidip gelebilirim.” Dedi.
Üniversite sınavına girecek ve tercih yapacak aday öğrenciler için Bahçeşehir Üniversitesinin ayrıcalıklarını ve BAU’nun kendisine kattıklarını da anlattı: “BAU bana sosyal ve kültürel anlamda eğlenebileceğim çok büyük avantajlar sağladı ama en önemlisi bizim hocalarımız bize bu yazılım mühendisliğinde 7/24 destek sağlıyorlar. Bu mantığını, matematiğini anlamamız için her türlü desteği bizden esirgemiyorlar.”
BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.
Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.
ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.
İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.