Üniversite hazırlığında olan aday öğrenciler için BAU’lu öğrencilere danışıyoruz. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü okumayı düşünen ve bu konuda hazırlık yapan aday öğrenciler için BAU’lu öğrenciler Yazılım Mühendisliğini anlatıyor!

Yazılım mühendisliği bölümü mezunları; bilgisayar oyunlarından ağ kontrol sistemlerine kadar çeşitli alanlarda geliştirme yapabilmek için doğru programlama dillerini ve platformları nasıl kullanacaklarını bilirler. Yazılım mühendisleri, kendi sistemlerini oluşturur. Buna ek olarak, diğer mühendisler tarafından oluşturulan yazılımları da test edebilir, geliştirebilir ve gerekli olduğunda düzeltmelerini yapabilirler.

BAU Yazılım Mühendisliği Lisans Programı; temel bilim ve mühendislik prensiplerini öğrenmiş, yazılım uygulamaları ile insanların etkileşimini en verimli olacak şekilde tasarım yapma yeteneği kazanmış ve bu doğrultuda mesleğinin tüm güncel gereksinimlerini karşılayacak bilgi, pratik ve tecrübe ile yoğurulmuş Yazılım Mühendislerini yetiştirmek amacıyla tasarlanmıştır. BAU’lu öğrenciler akademik hayatlarındaki en önemli olanaklardan biri olan CO-OP’un altını çiziyor ve , CO-OP eğitim modeli ile BAU’daki eğitim hayatlarının yanı sıra günün gerektirdiği teknolojik yeniliklere ve sektörel gelişmelere hızlı bir şekilde uyum sağlayabildiklerini ve aktif olarak çalışma hayatına katılarak iş tecrübesi edindiklerini aktarıyorlar. Yazılım Mühendisliği lisans programının içeriği, CO-OP eğitim modelinin getirileri, uluslararası öğrenci değişim programlarının katkısı ile takım çalışmasına yatkın, iletişim, yaratıcılık ve girişimcilik becerileri ile donanmış, dünya çapında roller alabilecek şekilde mesleğinin gereklerini yüksek standartlarda uygulayabilecek mezunlar yetiştiriyor.

BAU Yazılım Mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler, üniversitenin en önemli avantajlarından olan laboratuvarlara da değindiler. Bu laboratuvarlar: Büyük Veri Eğitim ve Araştırma Merkezi, Siber Güvenlik Merkezi, BAU-Stanford Robotik Laboratuvarı, Makine Öğrenimi Araştırma Laboratuvarı şeklinde sıralanıyor. Laboratuvarlar aracılığıyla uygulamalı eğitim alan ve araştırmalar yapan öğrenciler tam donanımlı olarak mezun olduklarını ifade ediyorlar.

BAU’lu Yazılım Mühendisliği öğrencilerine kariyer olanaklarını da sorduk. Üniversiteyi başarıyla bitiren mezunların çeşitli istihdam olanaklarına sahip olduklarını belirttiler. Yazılım Mühendisliği mezunları, yazılım geliştirme odaklı firmaların yanı sıra yazılım ve benzeri teknolojilerden faydalanan otomasyon sistemlerine gereksinim duyan değişik sektörlerden her kurumda iş olanağı bulabilir.

BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.