Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi hocalarımız Eğitim Bilimleri Fakültesi’nin iş imkanlarını ve doğru bilinen yanlışlarını aday öğrenciler için cevapladı. Aday öğrencilerin, bölümler hakkında özellikle tercih döneminde karşılaştığı bilgi kirliliğini önlemek adına bu yazıyı sizler için hazırladık.
İşte Eğitim Bilimleri Fakültesi bölümleri hakkında doğru bilinen yanlışlar ve iş fırsatları!
Hayır. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı mezunları K-12 ve üniversitelerde okul psikolojik danışmanlığı yanında Resmi ve özel Eğitim ve Danışmanlık Merkezleri, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Polis Akademileri’nde psikolojik danışman olarak çalışabilir; şirketlerin İnsan Kaynakları ve Eğitim birimlerinde istihdam edebilirler.
Benzer şekilde İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı mezunları K-12 ve üniversitelerin hazırlık okullarında ingilizce öğretmenliği yapmanın yanı sıra editörlük, tercümanlık, özel firmaların dış ilişkiler bölümleri, medya kuruluşların dış ilişkiler bölümleri gibi alanlarda çalışabilir.
Okul öncesi öğretmenliği bölümü mezunları, kreş, gündüz bakımevi, anaokulu, çocuk kulübü gibi resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitimci ve yönetici olarak çalışabilmelerinin yanı sıra yazılı ve görsel medyada okul öncesi eğitimle ilgili uzmanlıklarıyla görev yapabilirler.
BÖTE Bölümü mezunları ise çok çeşitli mesleklerde çalışabiliyor. Önceki BÖTE Bölümü mezunlarımızdan Amazon’da, Microsoft’ta, IBM’de, Google’da çalışanlar olduğu gibi, Akbank, Garanti Bankası, gibi birçok bankada da eğitim teknolojileri departmanında çalışan mezunlarımız bulunmakta, bunların haricinde yine eğitim teknoloğu olarak LCWaikiki, Boyner, Sahibinden gibi bir çok kurumsal şirkette çalışan mezunlarımızla temasımızı halen sürdürmekteyiz. Mezunlarımızın büyük bir bölümü kurumsal hayatı tercih etmekte ve dilerlerse yeniden öğretmenliğe geri dönüş yapabilmektedirler.
ApplyBAU öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.
Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.
ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar. Burs başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız https://www.bau.edu.tr/icerik/2983-burslar-ve-ucretler