Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Üniversiteler, öğrencilere yalnızca akademik değil sosyal bir hayat da sağlar. İstanbul’un merkezinde bulunan BAU Beşiktaş Kampüsü her gün akademik ve şehir hayatını bir araya getirerek öğrencilere sosyalleşebilecekleri bir alan sunmaktadır. Eğitim yazarı ve BAU Rektör Danışmanı Turgay Polat ile İstanbul’daki üniversiteler ve kampüsleri hakkında konuştuk.
İstanbul’daki özel üniversiteler arasında yer alan BAU, kampüslerini açmayı tercih ettiği şehir merkezleriyle, öğrencileri hayata hazırlamayı hedefler. BAU’nun Beşiktaş’ta bulunan ana kampüsteki eğitim hayatına, boğaz manzarası ve şehir hayatı eşlik etmektedir.
Eğitim yazarı ve BAU Rektör Danışmanı Turgay Polat İstanbul’daki üniversiteler ve kuruldukları alanların önemini şu şekilde belirtti: “Üniversite toplumu değiştirir. Toplumda inovasyon yaratır, toplumda bilgi üretir, iş üretir, start-up üretir. Kısacası üniversite bulunduğu bölgenin hayatını değiştirir!”
İstanbul’daki üniversiteler şehirle iç içe olmalı ve öğrenciyi teşvik etmeli yorumunu yapan Polat, okula tıkılmanın tehlikeli olduğunun da altını çizdi: “Dört yıl boyunca bir yere kapanmak en tehlikelisidir. Hayatın içinde kalmaları lazım. Üniversite sizin satın alacağınız bir emlak değildir. Üniversite size yaşamı öğretecek bir yerdir. Yaşam öğrenmek de sadece sınıfa girip çıkmakla olamaz. İstanbul’u kampüs yapmalısınız. Niye gidip de San Francisco’da okumak istiyor insanlar? Çünkü silikon vadisi ekosisteminde okumak istiyor. Bu ekosistemi ciddiye almak lazım. İstanbul’da eğitim almak asıl dert olmak zorunda.
Üniversite öğrenciye İstanbul’u yaşatırsa, öğrenci 5 dakikada Taksime çıkıp bir etkinliğe katılırsa, Maslağa gidip bir yerde staj yaparsa bir anlamı var.”
İstanbul’daki üniversiteler arasında en iyi vakıf üniversitelerinden biri olan BAU’nun öğrencilerine sunduğu çeşitli burs programları mevcut. Aday öğrenciye sınavdan önce bölümünü seçme olasılığı veren ApplyBAU bursu da bunlardan biri.
Üniversite adayları, merkezi sınav sistemi ile bir üniversiteye yerleştirilmeden önce ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Öğrenci bu başvuruda bulunurken hangi alan ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. Öğrenciden otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir.
Değerlendirme sonucunda öğrencinin akademik başarısından bağımsız olarak hangi alanda ve bölümde eğitim alması gerektiği kendisine “kabul belgesi” ile bildirilir. Bu işlem sırasında komisyon öğrencilere mülakat yapma hakkına da sahiptir. Böylece öğrenciler farklılıkları ve kişisel özelliklerine göre eğitim alma şansı yakalamış olurlar.
ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar. Bahçeşehir Üniversitesi bursları ve ücretleri hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız: https://www.bau.edu.tr/icerik/2983-burslar-ve-ucretler