Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde okumayı düşünen aday öğrenciler için bölüm hakkında bilinmesi gerekenleri BAU Yüksekokul Müdürü Doç.Dr.Dilistan Shipman’a sorduk ve cevaplarını sizlerle paylaşıyoruz!
Gastronomi ve Mutfak Sanatları, temel olarak yemek ve kültür arasındaki ilişkiye odaklanan bir bilim dalıdır. Gastronomi bölümü öğrencileri, aşçılık alanındaki uygulama eğitimleri ile birlikte tarih, kültür, işletme, menü planlama, yemek fotoğrafçılığı gibi teorik ve pratik anlamda geniş bir çerçevede eğitim alırlar. Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı, modern ve son teknoloji ile desteklenmiş ekipmanlarla donatılmış, bütün öğrencilerin kişisel istasyonlarında rahatça çalışabileceği şekilde dizayn edilmiş, üç profesyonel uygulama mutfağı, bir pastacılık ve ekmekçilik mutfağı ve öğrencilerin derslerde edindikleri becerileri misafirlere sunabilecekleri gastronomi bölümü restoranı ile yüksek standartlarda eğitim verir. Bulunduğu BAU Culinary Arts merkezinde yiyecek içecek sektörünün her alanında çalışabilecek genç profesyoneller yetiştirme hedefiyle ilerliyor.
BAU Yüksekokul Müdürü Doç.Dr.Dilistan Shipman’a öncelikle Gastronomi okumak isteyen aday öğrencilere ne gibi tavsiyelerde bulunabileceğini sorduk: “2014 itibariyle Gastronomi bölümleri aynı hukuk ve işletme bölümleri gibi yüksek puanlar alınarak girilebilecek popüler bölümlerden birisi oldu. Bu nedenledir ki aday öğrencilerimizin öncelikle başarılı bir akademik hayatı sağlamaları gerekiyor.”
Öğrencilerin en çok merak ettiği sorulardan bir diğeri ise Gastronomi bölümüne başvurmadan önce gerekliliklerin neler olduğu. Bu sebeple, Doç.Dr.Dilistan Shipman’a Gastronomi okumak isteyen aday öğrencilerin sahip olması gereken yetenek ve beceriler var mı sorusunu yönelttik: “Akademik başarıyı gösterip bölüme girmeye hak kazanan aday öğrencilerimizde aradığımız ilk özellik “tutku” oluyor. Gastronomi bölümleri ve dolaylı olarak sektör hem fiziksel hem de mental olarak üst sınırlarda yaşanılan bir ortam. Bu nedenle tüm zorluklara göğüs gerebilmek adına en büyük silahınız yemeğe duyduğunuz tutku ve aşk oluyor. Her zaman uygulamalı bölümler konuşulduğunda akla gelen konu ise yetenek oluyor. Bölüme gelen aday öğrencilerimizin temel yaşam yetenekleri dışında herhangi bir mutfak bilgisi beklemiyoruz. Öğrencilerimizin bu bölüme geliş nedeninin bu konuda eğitim almak olduğunun farkındalığıyla programımızı sürdürüyoruz. Tüm zorluklara göğüs gererek bu engebeli yolda yürüyebilecek olan istekli öğrencilerimiz için her zaman kapılarımız sonuna kadar açık.”
BAU Yüksekokul Müdürü Shipman aynı zamanda bölümün öğrencilere sunduğu iş imkanları da değinerek: “BAU Gastronominin yeme-içme sektörüyle alakalı vermiş olduğu detaylı eğitimle birlikte mezunlarımız sadece mutfak değil, pastane, fırıncılık, ziraat, restoran işletmeciliği, çay, kahve veya şarap gibi içecek alanlarında da kariyer hedeflerini gerçekleştirebilirler. Gastronomi alanından mezun olduğunuzda yemeği birleştirebileceğiniz alanların nicel sınırı tamamen sizin hayal gücünüz oluyor. Bu nedenle aslında öğrenciler istedikleri her alanda yiyecek ve içecekle alakalı bir konuda çalışma sağlayabiliyorlar.” dedi.
BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.