Uzaktan eğitim dönemiyle beraber üniversite sınavına hazırlanan aday öğrenciler için yeni bir süreç başladı. Derslere uzaktan eğitim sebebiyle evlerinden giren öğrenciler geriye kalan boş zamanlarında kendilerini nasıl geliştirmeli? Bu soruyu Eğitim yazarı ve BAU Rektör Danışmanı Turgay Polat’a yönelttik.

Hem öğrenciler hem öğretmenler uzaktan eğitim dönemine uyum sağlamaya çalışıyor. Dolu ve gürültülü sınıflardan bilgisayar ekranına hızlı bir geçiş yaptığımız bu dönemde öğrencilerin boş zamanı daha çok. Özellikle üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin bu vakti kendi yararlarına kullanmaları mümkün.

Eğitim yazarı ve BAU Rektör Danışmanı Turgay Polat’a uzaktan eğitim döneminde üniversite sınavına hazırlanmak bir avantaj mı dezavantaj mı sorusunu yönelttik. Avantaj olduğunu belirten Polat, durumu şu şekilde yorumladı: “Düşünün ki herkesle aslında aynı şeyi yaşıyorsunuz. Eskiden de herkesle aynı şeyi yaşıyordunuz. Okula git, dershaneye git, test çöz, sınava hazırlan. Şimdi ne yapıyorsunuz? Evdesiniz, zamanınız var, dijital kaynaklarınız var, kitaplarınız var, online ders alabiliyorsunuz. Aslında süreç aynı. Avantajınız şu: Zaman. İnanılmaz bir zaman var ortada. Herkesin değerlendirebildiğinden daha fazla zaman var. Boşa giden okula ulaşmak için geçirdiğiniz zaman yok, yorulduğunuz için atladığınız zaman yok. Bu zamanı doğru kullandığınız takdirde inanılmaz bir fark yaratabilirsiniz.”

UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE YAPILABİLECEKLER

Uzaktan eğitim döneminde öğrencilerin yaşadığı zaman bolluğu kesinlikle bir avantaja çevrilebilir.

Turgay Polat aday öğrencilere kendini geliştirmeleri için şu tavsiyeleri paylaştı: “Üniversite öğrencilerine söylüyorum, çok şey yapabilirsiniz. Bir yabancı dil daha öğrenebilirsiniz, gelecekte çalışmak istediğiniz tüm şirketlerin kapıdaki güvenlik görevlilerine kadar tanıyabilirsiniz, hepsinin sosyal medyası var, o tür mecraların ortak platformlarına girebilirsiniz, kendinizi bir ekosisteme dahil edebilirsiniz, bir ekosistemin içerisinde insanların ne yazdığını ne çizdiğini ne çalıştığını öğrenebilirsiniz. Dünyada bu işler nasıl yürüyor diye A’dan Z’e yutarsınız.”