Korona virüsü nedeniyle okulların ve özel öğretim kurumlarının kapatılması  ile uzaktan eğitim dönemi başladı. Özellikle Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler için bu durum oldukça zorluk yarattı. Pandemi döneminde YKS’ ye evde hazırlanan aday öğrenciler için etkili ders çalışmanın yollarını derledik.

YKS’ ye hazırlanan aday öğrenciler için evde verimli ders çalışmanın yolları bu yazıda!

Evde ders çalışırken verimliliği kaybetmemenin 3 yolu 

-Günlük, haftalık, aylık planlarınız olsun. Günlük ders çalışma planı oluştururken pomodoro tekniğinden faydalanabilirsiniz. Bu planlar esneklik taşıyabilir. Planlarınızı hem eğitsel hem de sosyal ve günlük faaliyetlerinizi kapsayacak şekilde oluşturun. Eisenhower zaman yönetimi matrisinden faydalanabilirsiniz.

-Dikkat dağıtıcı eşyaları (telefon vb.) uzaklaştırdığınız belli bir ders çalışma ortamı yaratın. Bilgisayar üzerinden çalışıyorsanız dikkat dağıtıcı diğer sekmeleri kapatabilirsiniz. Uyku için kullandığınız yatak gibi alanlarda ders çalışma faaliyeti yürütmeyin.

-Kendi öğrenme stilinize göre ve etkili bir şekilde çalışmak çok uzun saatler çalışmaktan daha verimli olabilir. Öğrenme stilinizi keşfetmek için bu konuda tasarlanmış çeşitli web sitelerinden faydalanabilirsiniz. *

*BauCompass sayfasından faydalanılmıştır.

Ders çalışma yöntemleri bireyin özelliklerine bağlı olarak farklılaşıyor olsa da herkes için evde ders çalışmayı kolaylaştırabilecek bazı ipuçları vardır;

  • Ders çalışma esnasında dikkat dağıtıcı unsurlardan (teknolojik aletler, beklenmeyen gürültü/sesler…) uzaklaşmak,
  • Ders çalışma ortamını hazırlamak,
  • Ders çalışma planı/rutini oluşturmak,
  • Kişisel öğrenme yöntemlerini keşfetmek (yazarak, bir arkadaşına anlatarak, konu ile ilgili videolar izleyerek vb.)

    ApplyBAU NEDİR?

    ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

    Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

    ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.