Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde okumak isteyen aday öğrenciler için BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi  hocalarımızdan tavsiyeler aldık. Aday öğrencilerin en çok merak ettiği mezuniyet sonrası çalışma alanlarını sizler için sorduk.

Öncelikle, Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunları hem kamuda hem özel sektörde çalışabilirler. İşte bölümlerine göre Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarının iş fırsatları!

· Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunları;

Ø Hastanelerde Klinik Diyetisyenlik, Diyabet Diyetisyenliği, Renal Diyetisyenlik, Onkoloji Diyetisyenliği, Enteral-Parenteral Ünite Diyetisyenliği, Poliklinik Diyetisyenliği, Eğitim kurumlarında Eğitici Diyetisyenlik, Araştırma kurumlarında Araştırmacı Diyetisyenlik (Örn: TUBİTAK-MAM), Toplu Beslenme yapılan kurumlarda Yönetici Diyetisyenlik, Spor salonlarında Beslenme Danışmanlığı, Huzurevlerinde Diyetisyenlik, Spor kulüplerinde Diyetisyenlik ve Kendi ofisinde Diyetisyenlik yapabilir.

· Dil ve Konuşma Terapisi bölümü mezunları;

Ø Hastaneler: Özel hastanelerde veya KPSS puanıyla atanarak devlet hastanelerinde çalışabilir.

Ø Üniversiteler: Dil ve Konuşma Terapisi bölümünün bulunduğu özel ya da devlet üniversitelerinde çalışabilir.

Ø Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri/Kurumları: Dil ve konuşma bozukluğu bulunan bireylere hizmet veren özel eğitim ve rehabilitasyon kurumlarında alanlarına ilişkili uzmanlarla beraber çalışabilir.

Ø Okullar: Ülkemizde yeni gelişmekte ve büyümekte olan Dil ve Konuşma terapisi bölümü okullarda çalışmaya hazır terapistler yetiştirmektedir. Okullardaki dil ve konuşma sorunu yaşayan öğrencilere hizmet verebilir fakat mezun terapist sayısı az olduğu için henüz okullarda çalışan terapist bulunmamaktadır.

Ø Danışmanlık Merkezleri, Yaşlı ve Bakım Evleri, Özel Klinikler.

· Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü mezunları;

Ø Özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde, Özel eğitim merkezlerinde, Özel kliniklerde, Spor kulüplerinde, Spor ve fiziksel uygunluk merkezlerinde, Yaşlı bakım merkezlerinde, Üniversitelerde (akademisyen olarak), Ortez-protez merkezlerinde, Birinci basamak sağlık hizmetlerinde, Endüstri alanlarında, Kaplıca merkezlerinde çalışabilir.

· Hemşirelik bölümü mezunları;

Ø Eğitim kurumları: Hemşirelik Fakülte veya Yüksekokullarında, İş yerleri: Fabrikalarda, okullarda, Gıda, Halkla İlişkiler, Hızlı Tüketim Malları, İlaç Sanayi, İnsan Kaynakları, Medikal Ürünler, Sigortacılık, Tıbbi Cihaz ve Malzeme Şirketleri gibi sektörlerde,

Ø Sağlık Hizmetleri/Kuruluşları: Aile Sağlığı Merkezlerinde, Çağrı Merkezi Hizmetlerinde, Çocuk Yuvalarında, Danışmanlık Merkezlerinde (kadın, gençlik, çocuk), Evde Bakım Hizmetlerinde, Hastanelerde (özel, devlet), Huzur Evlerinde, İl Sağlık Müdürlüklerinde, Rehabilitasyon Merkezlerinde, Sağlık Bakanlığında, Toplum Sağlığı Merkezlerinde ve Yaşlı Bakım Merkezlerinde çalışabilir.

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar. Burs başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız https://www.bau.edu.tr/icerik/2983-burslar-ve-ucretler