Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
TYT ve AYT yaklaşıyor. Üniversite sınavına hazırlanma süreci ve TYT ile AYT’nin tarihlerinin yaklaşması strese sebep oluyor olabilir. Sınav esnasında sakin kalarak en iyi sonuca ulaşabilmeniz için stresinizi azaltacak tavsiyelerde bulunuyoruz!
2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 26-27 Haziran tarihlerinde üç oturumla tamamlanacak. Temel Yeterlik Testi (TYT) 26 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.
Hobilerinizle Kafanızı Dağıtabilirsin: Üniversite sınavı yaklaştıkça sıkı ders çalışmayı bırakmamak gerekir. Ancak TYT ve AYT’e yalnızca birkaç gün kaldıysa kendinize biraz daha fazla zaman ayırarak stresini hobilerinizle azaltmayı deneyebilirsiniz. Ders çalışmaktan vaktinizin kalmadığı bunca zaman izleyemediğiniz film ve dizileri izleyebilir veya podcast dinleyebilirsiniz. Herhangi bir hobi kafanızı kısa bir süre olsa da boşaltarak rahat bir nefes almanızı sağlar!
Düzgün Beslenme, Yeterli Uyku ve Egzersiz: TYT ve AYT öncesi sabahlara kadar uyanık kalmak, kötü beslenmek ve hareketsizlik stresinizin artmasına sebep olur. Vücudunuzun en iyi performansı gösterebilmesi ve dinç olması için 8 veya 9 saat uykuya ihtiyacı var. Ayrıca üniversite sınavından bir hafta önce şekere ve kafeine çok yüklenirseniz sınav esnasında enerjiniz hızla tükenebilir. Daha az şeker, daha az kafein ve daha fazla su tüketerek günde en az yarım saat egzersiz yapmaya çalışabilirsiniz. Böylece TYT ve AYT öncesinde hazır ve dinç hissedebilirsiniz!
Gerçekçi ve Olumlu Bakış Açısı: Özgüvenli hissetmeniz ve olumlu düşünmeniz çok önemli. Böylece TTY ve AYT esnasında soruları cevaplarken kararınıza güvenirsiniz ve doğru sonuca daha kolay ulaşabilirsiniz. Uzun zamandır üniversite sınavına hazırlandığınızı kendinize hatırlatın ve istediğiniz sonucu alamasanız bile tekrar girerek şansınızı deneyebileceğinizi unutmayın!
ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.
Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.
ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.
İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.