Üniversite sınavı sonuçları açıklandıktan sonra tercih dönemiyle beraber okul seçimi başlıyor. Tercih döneminde hayalleriniz doğrultusunda size en uygun okulu seçebilmeniz için bir rehber hazırlıyoruz. Üniversite sınavı sonrası başlayan tercih döneminde listenize koymak istediğiniz üniversitelere bu sorularla yaklaşın ve en doğru karar verin!

Üniversite sınavı sonrasında okullarla iletişime geçmek ve doğru soruları sormak, bir okulun sizin için doğru seçim olup olmadığını daha iyi anlamanızı sağlar. Tercih döneminde hangi üniversiteleri seçeceğiniz büyük bir karar ve mümkün olan en bilinçli seçimi yapabilmeniz için aşağıdaki konuları araştırın.

Çift Ana Dal ve Yan Dal Olanakları: Üniversite sınavına hazırlanırken ve tercih dönemi esnasında seçtiğiniz bölüm ve mesleğe bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Üniversite araştırması yaparken çift ana dal ve yan dal olanaklarını araştırın. Böylece kendinizi başka bir bölüm daha okuyarak geliştirirsiniz ve çeşitli kariyer fırsatlarına sahip olursunuz.

Yurt Dışı Eğitim Fırsatları: Yurt dışında okumak kendinizi geliştirmeniz için harika bir yol. Yeni bir kültürle tanışma, yeni bir dil öğrenme, yurt dışındaki başarılı okullarda eğitim görme ve ileride kariyer fırsatlarını yakalayabilmek gibi çeşitli avantajları var! Bu yüzden tercih döneminde üniversite araştırması yaparken Eramus ve World Exchange gibi yurt dışı programları sunup sunmadıklarına bakabilirsiniz. BAU’lu öğrenciler sınava girerek yurt dışında 175 Erasmus+ Anlaşmalı Üniversite ve 25 World Exchange Anlaşmalı Üniversiteye başvurma fırsatı yakalıyor!

Burs Programları: Üniversite burs programları akademik başarınızı ve hayallerinizi destekler. BAU, ApplyBAU burs programıyla üniversite sınavı sonucunuza bakmaksızın yeteneğiniz doğrultusunda size burs fırsatı sunabilir. ApplyBAU ve diğer BAU burs başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Kampüste Sosyal Hayat: Tercih döneminde üniversiteler hakkında araştırmanız gereken bir diğer nokta ise öğrencilere sunulan kampüs hayatı. Üniversitede akademik hayatınız kadar sosyal yaşantınız da önemli. Etkinlikler, konferanslar ve kulüpler de üniversite hayatının önemli bir parçası. BAU’daki kulüp ve etkinlikler hakkında bilgi almak için tıklayınız. 

Yurt Olanakları: Üniversite sınavı sonrasında aldığınız puana göre başka şehirlerdeki ya da aynı şehirde ama size uzak olan üniversiteleri araştırıyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda üniversitelerin yurt olanaklarına göz atmanız şart. Eğer uzakta okumaya karar verirseniz kalacağınız yer rahat mı, kampüse ulaşımı kolay mı ve ücretleri ne kadar gibi soruların cevaplarını araştırabilirsiniz.

Mezuniyet Sonrası Kariyer Olanakları: Üniversiteler, öğrencilerini ders ve sınavlarla birlikte mezun olduktan sonra başlayacak  döneme de hazırlamalı. Tercih döneminde seçeceğiniz üniversitelere şu soruları yöneltin ve bu konulardaki başarıları hakkında araştırma yapın: Öğrenciler için kariyer planlamaları var mı, mezunların yüzde kaçı mezun olduktan sonra iş buluyor, mezunların yüzde kaçı lisansüstü okula başvurmakta ve başarılı bir şekilde girmektedir? Bu olanaklara örnek olarak, BAU öğrencilerine, çeşitli şirketlerle anlaşmalı olarak iş dünyasına dair ders ve staj fırsatı sunuyor.

Üniversitede Okuyan Öğrencilerin Görüşleri: Tercih döneminde araştırmak istediğiniz üniversitelerin öğrencileri ve mezunlarıyla iletişime geçin. Deneyimlerini sormak ve tavsiyelerini almak üniversiteye tercih etmeden önce size bir fikir verir.

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.