Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Sınavlara hazırlanırken aktif kalmanın aday öğrencilere faydaları oldukça fazladır. Birçok aday öğrenci için üniversite sınavına hazırlanma aşamasında, dersleri ve sosyal yaşamı dengelemeye çalışırken egzersiz yapmak için zaman bulmak zor olabilir. Ancak egzersize kısa da olsa vakit ayırmak sizi halihazırda olduğundan daha iyi bir öğrenci yapabilir.
İşte üniversite sınavına hazırlanırken egzersiz yapmanın faydaları!
· Egzersiz stresi azaltır, konsantrasyonu artırır
Stres, beynimizin bilgiyi işleme yeteneğini yavaşlatarak konsantre olmamızı ve odaklanmamızı zorlaştırır. Ruh haliniz ve odaklanma beceriniz de dahil olmak üzere beyniniz için anında olumlu etkileri yaratan altın anahtar fiziksel aktivitedir. Tek bir egzersiz seansından sonra dopamin, seratonin, noradrenalin gibi nörotransmiterlerin düzeyi anında yükselir. Bu da egzersiz sonrası moralini yükseltir, stresini azaltır. Dikkatini toparlaman ve odaklanman en az iki saat boyunca daha kolay olacaktır. Hızlı bir 20 dakikalık seans bile, özellikle bütün gün ders başında oturuyorsan, zihinsel ve fiziksel durumunu kökten değiştirebilir.
· Egzersiz, hafızayı geliştirir
Uzun süreli etkiler için düzenli yaptığın egzersizler prefrontal korteksi geliştirerek hafızayı iyileştirir. Özellikle hipokampusta (öğrenme için kritik olan) hücre büyümesini destekler. Ne kadar çok egzersiz yaparsan prefrontal korteksin o kadar büyük ve güçlü olacaktır. Ders çalışırken en çok ihtiyacın olan konsantrasyon süren artacak, dersi anlamak ve karmaşık sınav sorularını çözmek daha kolay hale gelecektir. Bu yüzden, bir dahaki sefere bir konuya takılıp kaldığında, dışarı çıkmayı dene!
· Egzersiz enerjini artırır
Bıkkın mı hissediyorsun? Ne kadar çok hareket edersen, o kadar enerjik hissedersin. Düzenli fiziksel aktivite kas kuvvetini ve beyni geliştirerek sana daha net düşünmen ve yeni fikirler üretmen için ihtiyacın olan enerjiyi verir. 20 dakikalık bir molada orta şiddetli egzersiz yapman endorfin düzeyini artırır. Endorfinler, bilinen bir moral ve enerji artırıcıdır. Yani, çalışmayı tamamlamak için daha fazla beyin gücüne sahip olacaksın ve bunu yapmaktan da mutlu olacaksın!
Sınav döneminde egzersiz yapmak için zaman bulmak sadece fiziksel sağlığını iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda hayatının diğer alanları üzerinde de büyük bir etkiye sahip olacaktır. Formda kalmak ruh halini iyileştirebilir, stresi azaltabilir ve beyin gücünü artırarak ders çalışırken geçirdiğin zamanı en verimli şekilde değerlendirmene yardımcı olabilir.
ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.
Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.
ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.
İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler