Üniversite sınavına hazırlanan aday öğrenciler puan yükseltmek için ne yapmaları gerektiğini araştırıyor. Deneme sınavı ve test sonuçlarında istedikleri puanı alamayan öğrenciler motivasyonunu kaybetmesin. Aday öğrenciler için üniversite sınav sorularını çözme ve puan yükseltme yollarını açıklıyoruz.

YKS 3 oturumdan oluşmaktadır. 1.oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 2.oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT), son olarak 3.oturum ise Yabancı Dil Testi YDT. TYT sınavında 40 Temel Matematik, 40 Temel Türkçe, 20 Fen Bilimleri ve 20 Sosyal Bilimler olmak üzere toplam 120 soru sorulacak. TYT sınavı lisenin ilk iki yılındaki konuları içerir. Üniversite sınavında yüksek puan alabilmek için soru dağılımlarına dikkat ederek çıkacak konuları çalışabilirsiniz.

Çıkmış sınav sorularını çözün; yukarıda da bahsettiğimiz gibi, YKS’nin oturumlarında hangi konularda ne kadar soru çıktığı her yıl öğrencilerle paylaşılır. Bu çıkmış sınav sorularını çözerek hangi konularda eksik olduğunuzu belirler ve ÖSYM’nin soru tiplerine aşina olursunuz. Bu sayede puanınızı yükseltebilirsiniz.

Hızlı bitirmeye çalışmayın; Soruları aceleyle çözmeye çalışmak hatalı okuma yaparak yanlış cevabı işaretletir. Örneğin türkçe sınavında çıkan detaylı paragraf sorularını ya da uzun işlemler gerektiren matematik sorularını yanlış yapmanıza neden olur. Bunu önlemek için deneme sınavları çözerken zaman tutun. Böylece hangi konuları ne hızda çözdüğünüzü görmüş olursunuz. Üniversite sınavında da zamanınızı daha etkili kullanabilirsiniz.

Doğru kitapları tercih edin; sizi üniversite sınavına en iyi şekilde hazırlayacak test ve konu anlatımlı kitapları tercih etmeniz çok önemli. Doğru kitabı seçmek sınavda daha çok net çıkarmanızı sağlar. Kitap önerileri için öğretmenlerinize ve daha önce üniversite sınavında başarılı olmuş öğrencilere danışabilirsiniz.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.