Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Öğrenciler akademik ve kariyer hayatları boyunca yurt dışına çıkmayı planlayabilir. BAU Rektör Danışmanı Turgay Polat’a uluslararası fırsatları ve hangi bölümü okumanın daha faydalı olacağını sorduk. Cevaplarını aday öğrenciler için derliyoruz.
Yurt dışında hangi bölümler okunmalı konusunda eğitim yazarı ve BAU Rektör Danışmanı Turgay Polat’la röportaj yaptık. Yurt dışında okumak veya kariyerini başlatmak isteyen öğrenciler için her bölümde bir fırsat olduğunu belirtti; “Bugün Türkiye’deki çocukların çoğuna sorun uluslararası fırsatı en az olan bölüm ne, sağlık derler. Oysa bugün dünyada en fazla sağlık var. İngiltere yeni açıkladı 5 bin tane diş hekimi istiyor, Almanya 100 bine yakın hemşire, fizyoterapi uzmanı istiyor. Yani dünyanın her tarafında her alandaki insana ihtiyaç var.”
Turgay Polat “Öğrencinin lisans eğitimi boyunca üniversite tercihine göre yurt dışında okuma olanağı sağlayan çeşitli programlar var. Üniversite seçimi yapılırken bu programların olup olmadığına dikkat etmek önemli” dedi. Öğrencilerin yurtdışında eğitim alabilecekleri programlardan bazıları; Erasmus, World Exchange veya üniversitenin kendine ait bir programı olabilir. Polat öğrencilerin bunlardan herhangi birini seçebileceğini söyledi ve şöyle ekledi: “En iyi vakıf üniversiteleri arasında yer alan BAU’da Erasmus+ anlaşması kapsamında 22 farklı AB ülkesinde toplamda 36 ikili anlaşma mevcuttur.”
Öğrencilerin küresel düzeyde ihtiyaç içinde olan bu üniversitelerin sunduğu fırsatları kaçırmamaları çok önemli. Yurt dışında başarılı bir akademik hayata veya kariyere sahip olabilmek için kendi becerilerini geliştirmeli ve üniversite tercihine dikkat etmeli. Eğitim yazarı ve BAU Rektör Danışmanı Turgay Polat öğrencinin yurt dışı fırsatlarından yararlanabilmesi için yapabilecekleri şu şekilde sıralıyor; “Bir öğrenci hangi bölümde okumalıyım ki yurt dışına gidebilirim sorusu yerine ben nasıl bir kişiliğe, kimliğe, CV’e sahip olursam sınır tanımaksızın her yerde çalışabilirim cümlesini sorması lazım kendine. Sizi o dünyaya hazırlayacak bir üniversiteye ihtiyacınız var. Üniversitenin bir vizyonu olması lazım. Her bölümde bu geçerlidir.
Dolayısıyla gençler şunu unutmasınlar. Hangi bölümde okuduğunuz değil mesele. Üniversitenin üst kavramları yani sizi uluslararasılaştırma, sizi dünyaya hazırlama, işte o verdiği eğitim küresel normlarla bezenmiş ve küresel dünyaya bir şekilde sizi açan eğitimler olması gerekiyor.”