Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Öğrenciler için yurt dışında okuma planları yapmak maddi ve manevi anlamda zor gelebilir. Oysa yurt dışında okumak öğrenciye hem akademik kariyerinde hem iş hayatında bir sürü avantaj sağlar ve tecrübe kazandırır. Aday öğrencilere eğitim hayatlarında yurt dışında okumanın avantajlarını sıralıyoruz.
Her duruma adapte olma yeteneği kazanırsınız; bir süre yurt dışında eğitim görmek yabancı bir kültüre adapte olmanız için fırsat sunar. Girdiğiniz yeni çevreye ve kültüre alışmaya çalışırken nasıl adapte olmanız gerektiğini de öğrenirsiniz. Bu yetenek mezun olduktan sonra iş hayatınıza adapte olurken ve seyahat ederken çok faydalı olacak.
İkinci bir dil öğrenme fırsatınız olur; yurt dışında okumayı tercih ettiğiniz ülkede konuşulan dili öğrenme fırsatı kazanırsınız. Bir süre seçtiğiniz ülkede yaşayacağınız ve derslere gireceğiniz için hem akademik dile hem de gündelik hayatta kullanılan dile aşina olursunuz. Üniversitenin sunduğu başlangıç seviyesi dil derslerine de girebilirsiniz. İkinci bir dil öğrenmek iş hayatınızda da avantaj sağlar.
Dünyayı görme olanağı sunar; yurt dışında okumak başka ülkeleri gezme, dünyayı tanıma ve görme fırsatı sunar. Bütçenize uygun planlarla seyahat edebilirsiniz.
Özgüveninizi geliştirir; yurt dışında okuduğunuz süre boyunca kendi ayaklarınız üstünde duracağınız için özgüveniniz gelişir. Okulda ve iş hayatında kararlar alırken kendinize daha da güvenirsiniz.
Öğrencilerin yurtdışında eğitim alabilecekleri programlardan bazıları; Erasmus, World Exchange veya üniversitenin kendine ait bir programı olabilir. BAU, öğrencilerine yurt dışında okuma fırsatı sağlıyor. BAU’lu öğrencilerin sınava girerek yurt dışında okuyabileceği 175 Erasmus+ Anlaşmalı Üniversite ve 25 World Exchange Anlaşmalı Üniversite bulunmakta.
ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.
Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.
ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.
İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.