Innovation FOCUS Sertifika Programı

BAU Innovation Focus programı kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi girişimcilik programları ve programlar kapsamında verilen destekler hakkında eğitim verilmektedir. Programın içeriğinde Öğrenci yarışmaları, Ulusal fon destek mekanizmaları, Literatür tarama, Patent ve yenilik araştırması vb. konular hakkında detaylı bilgi paylaşımı yapılmaktadır. Bu sertifikaya sahip olan katılımcılara BAU Hub Kuluçka Merkezine kabulde öncelik verilecektir.

BAU Hub Kuluçka Merkezi

Bahçeşehir Üniversitesi’nin tüm girişimcilik programlarını BAU Hub altında topladık. Bu yapıda Ön kuluçka (BAUBİGG)Kuluçka programlarının yanı sıra dikey temalarımız olan EdTech ve BugLab başlıklarında hızlandırma programlarımız bulunuyor.

Teknoloji tabanlı fikirlerin kabul edildiği Ön Kuluçka sürecine dahil olan girişimciler eğitim teknolojileri ile ilgili girişimlerini EdTech, oyun teknolojileri ile ilgili girişimlerini de BugLab programı altında geliştirebiliyorlar. Ayrıca Ön kuluçkaya kabul edilen tüm girişimcilerimiz TÜBİTAK BİGG programına da dahil olarak 200.000 TL’ye varan hibe desteklerinden faydalanabiliyor.

Girişimcinin emeğinin ve projesinin harcanmadan başarılı bir işe dönüşmesi için her tür kuluçka hizmetini veren BAU Hub, yatırımcılar için de iyi yetişmiş girişimci kaynağı sağlıyor.

Ön Kuluçka

BAU Hub’a kabul edilen girişimci adayları öncelikle ‘Ön Kuluçka’ya kabul ediliyor. Teknoloji tabanlı girişimciliğin teşvik edildiği Ön kuluçkaya kabul edilen girişimciler, işe eğitimler alarak başlıyor, iş planı hazırlamayı, fikirlerini olgunlaştırmayı, ürüne dönüştürmeyi ve pazarlamayı öğreniyorlar. Bu süreç boyunca ihtiyaç duydukları bütün altyapı, ofis, ekipman sarf malzemeleri vb. tarafımızdan temin edilirken, danışmanlık hizmetlerinden faydalanarak, sonunda yatırım aşamasına geldiklerinde ise yatırımcı kuruluşlara ve yatırımcılara takdim ediliyorlar.

Diğer programlardan farklı olarak BAU Hub yolculuğuna eşlik ettiğimiz girişimlerimize şirketlerinin kuruluş ve muhasebe giderlerine 1 yıla kadar karşılıksız ek bütçe sağlıyoruz. Erken aşama girişimlerin özelleşmiş ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz ve girişimcilere özel birebir destek sağlıyoruz.

Kuluçka

Kuluçka periyodu, BAU Hub ön kuluçka süreci sonunda başarılı olup şirket kuran girişimci grupların BAU Hub Kuluçka imkânlarından faydalandığı dönemdir. (Teknokette ofis imkanı, BAU Network ve Sermaye imkanları, yatırımcı buluşmaları, uluslararasılaşma süreçleri vb)

BAU Hub Programlar

BAUBİGG

Bahçeşehir Üniversitesi, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci (BİGG) uygulayıcı kuruluşlarından biri olarak BİGG programı kapsamında da girişimcilere destekler sunuyor.  Ön kuluçka süreci içinde yer alan TÜBİTAK BİGG programından faydalanmak isteyen girişimciler yıl boyunca programa başvurabiliyorlar ve program takvimine göre belirli tarihlerde değerlendiriliyorlar. TÜBİTAK’tan destek alan girişimcilerimiz için BAU Hub Kuluçka Merkezi’nde ofis, prototipleme, patent başvuru ve iş geliştirme desteklerini sunmaya devam ediyoruz.

BugLab

BugLab başlıklı girişimcilik programımızla tasarım çatısı altında sanat, teknoloji, ekonomi gibi farklı disiplinleri buluşturan yaklaşımıyla öncü olacak yaratıcı, yenilikçi projeler ve ekipler çıkartarak gerek yerel gerekse de küresel düzeyde işler yapılacak. Galata kampüsümüzde yer alacak bu merkezdeki girişimciler tüm girişimcilik hizmetlerimizden faydalanır.  Hayali oyun tasarlamak olan tüm girişimcilerin global bir sektörde hedeflerini gerçekleştirmek için tüm imkanlar sunulur.

EdTech

Bahçeşehir Üniversitesi olarak paydaşı olduğumuz Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının 50 yılı aşan bir eğitim tecrübesi, deneyimi Ed-Tech  girişimcilik programıyla girişimcilere sunulacak. Bahçeşehir Üniversitesi eğitim teknolojileri alanındaki oyun alanı ve networkünü EdTech girişimcisine altyapı hizmeti olarak sunacak.

Bu program kapsamında sektörel ihtiyaçlar ve eğitim teknolojisi teması öncül olacak ve büyük ölçekli işletmeler ile girişimciler arasında bir Ar-Ge işbirliği geliştirilecek ve girişimlerin büyümesine destek verilecek.

Detaylı bilgi için BAU Hub web sitesini ziyaret edebilirisiniz. bau-hub.com