BURSLAR

  1. Üniversitenizi tercih listesinde ilk üçe yazdığımız takdirde herhangi bir ek burs alabilir mi?

Bahçeşehir Üniversitesi’nde tercih sırasına dönük bir burs uygulaması yoktur ve kurulduğundan bu yana da hiç olmamıştır.

  1. Alacağımız maddi bursları sonradan geri ödemek durumunda kalıyor muyuz?

ÖSYM, ApplyBAU ve/veya başarı bursu, diploma bursu doğrultusunda verilen maddi burslar için geri ödeme durumu yoktur, bu burslar karşılıksız olarak verilir.

  1. Okulunuz öğrencilerine okurken çalışma imkanı sunuyor mu?

Üniversite bünyesinde bulunan farklı departmanlarda öğrenciler çalışma burslu olarak çalışabilirler. Başvurular Öğrenci Dekanlığı’na yapılmaktadır.

  1. Burslar kesilir mi?

ÖSYM, diploma ve ApplyBAU burslarının akademik başarıya bağlı olarak kesilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. ÖSYM giriş burslarının azami öğretim süresi; ön lisans programlarında 4, dört yıllık lisans programlarında 7 ve altı yıllık programlarda 9 Akademik Yıl olarak yurt içinde geçerlidir.

  1. Sporcu bursu var mıdır?

Sporcu bursu talep eden öğrencilerin Spor Direktörü Ergün Ertan ile görüşmeleri gerekmektedir. ergun.ertan@bau.edu.tr – 0212 381 00 00

 

ÜCRETLER VE ÖDEMELER HAKKINDA

  1. Üniversitedeki eğitim hayatım boyunda üniversiteye girdiğim yıl ödediğim ücret üzerinden mi ödeme yaparım?

Üniversitemizde okuyan bir öğrenci yıllık ödemelerini her yıl ilan edilen ücrete göre öder ve ücretler her yıl Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen oranda değişiklik göstermektedir. Bu oran genellikle yıllık enflasyon oranına eşittir.

  1. Ödeme şekilleriniz nelerdir?

Üniversitemizde eğitim ücretleri nakit veya anlaşmalı kredi kartlarına 9 taksit şeklinde ödenebilir. Ayrıca Denizbank’tan Eğitim Kredisi veya Kredili Mevduat Hesabı kullanılabilir.

Anlaşmalı Kredi Kartları

Akbank

Denizbank

Halkbank

İş Bankası

Yapı Kredi Bankası

Vakıfbank

Tüm Axess Kartları

Tüm Bonus Kartları

Tüm Maximum Kartları

Tüm World Kartları

Finansbank

HSBC (Advantage)

  1. Çek veya senet ile ödeme yapılabiliyor mu?

Çek veya senet ile ödeme yapılmamaktadır.

  1. Okulunuzun yıllık ücreti döviz bazında sabitlenebiliyor mu?

Üniversitemizin yıllık eğitim ücreti döviz bazında sabitlenmemektedir.

  1. Yandal veya çift anadal için ekstra ücret ödüyor muyuz?

Üniversitemizde yandal veya çift anadal hakkı kazanan bir öğrencinin burs durumu ne olursa olsun bu hakları için herhangi bir ücret ödemez.

  1. Mezuniyet sonrası yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerinize ücret konusunda kolaylık sağlıyor musunuz?

Bahçeşehir Üniversitesi’nden mezun öğrenciler Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlar Derneği’ne üye oldukları takdirde üniversitemizde yüksek lisans yapmak istediklerinde kendilerine %50 oranında burs sağlanır.

  1. Okulumu dondurmak istediğimde neler yapmam gerekiyor ve ücret ödüyor muyum?

Okulunu dondurmak isteyen bir öğrenci, Öğrenci İşleri aracılığıyla okulunu dondurabilir. Bu durumda öğrenci dondurmak istediği dönem kadar ödediği dönemsel ücretin %25’ini üniversiteye öder.

  1. BAU Global bünyesinde açılan yurt dışı programları ücretli mi?

BAU Global bünyesinde açılan yurt dışı programlarında dönemlik (sömestre) eğitimler için öğrenci herhangi bir eğitim ücreti ödemez. Ulaşım, vize, konaklama, yaşam masrafları vs. kendisine aittir.

Yurt dışı yaz/kış okullarında ise programlar herkes için ücretlidir (ÖSYM Bursları ve ApplyBAU bursları dahil) ve program ücretleri programa göre değişiklik göstermektedir.

  1. Sağlık Bilimleri Fakültesinde burslu olarak okuyan öğrenci hazırlık okulu’nda okumak isterse ücret öder mi?

Sağlık Bilimleri Fakültesinde ÖSYM bursu ile okuyan öğrencilerin burs durumları/oranları Hazırlık Okulu için de geçerlidir.

  1. Meslek Yüksekokulu veya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda burslu olarak okuyan öğrenci hazırlık okulu’nda okumak isterse ücret öder mi?

Meslek Yüksekokulu Veya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda ÖSYM bursu ile okuyan öğrencilerin burs durumları/oranları Hazırlık Okulu için de geçerlidir.

  1. Üniversitenizde kardeş bursu uygulanıyor mu?

Üniversitemizde kardeş bursu her bir kardeş için %10 şeklinde uygulanmaktadır. Kardeşlerin bursu aldığı yıl her ikisinin de bir fiil Bahçeşehir Üniversitesi’nin önlisans veya lisans bölümlerinde okuması/okuyacak olması gerekmektedir. Kardeşlerden biri mezun olduğunda diğer kardeşin %10 bursu devam eder. Kardeşlerden birinin lisansüstünde (Yüksek Lisans/Doktora) eğitim görmesi halinde burs hakkı verilmez. %10luk burs, öğrencinin var ise mevcut bursundan sonraki ödenecek ücret üzerinden uygulanır. Kardeşlerden biri üniversiteye kredi başı ödeme yapıyor ise (örneğin mezun olması için 3 dersi kalan ve ders başı ödeme yapan) diğer kardeşe burs hakkı verilmez. Kardeş bursu kredi başı ücretlerde geçerli değildir. 

YURT DIŞI BAĞLANTILARI

  1. Kaçıncı sınıftan itibaren BAU Global bünyesinde açılan yurt dışı programlarından ders alabilirim? Sağlamam gereken şartlar neler?

BAU Global bünyesinde açılan yurt dışı programlarında eğitim dönemleri (sömestre) ve/veya yaz – kış okulları fakülteler tarafından belirlenmektedir. Dolayısıyla fakülteye bağlı olarak öğrenci 1. sınıftan itibaren yurt dışı akademik merkezlerinde eğitim alabilir. Aynı zamanda üniversitede uygulanan non-departmental / GE (General Education) dersler sayesinde öğrenciler kendi fakültelerinin dersleri dışında açılan dersleri almak üzere (özellikle yaz okullarında) yurt dışı akademik merkezlerine gidebilirler.

  1. BAU Global bünyesinde açılan yurt dışı programları için not ortalamasına gerek var mı? Var ise kaç olması gerekiyor?

BAU Global bünyesinde açılan yurt dışı programlarında eğitim alınması adına belirlenen bir not ortalaması kriteri yoktur. Öğrencinin İstanbul kampüslerinde mevcut olan akademik profili gereği alabileceği derslerin tamamını eğer bu dersler BAU Global bünyesinde açılan yurt dışı programları açılmış ise alabilir. Öğrencinin suspension olması durumunda (not ortalamasının 1.80’nin altında olması) uluslararası akademik danışmanın yönlendirmesi doğrultusunda BAU Global yurt dışı programlarına katılması mümkündür. 

  1. Kaç ülkeden kaç üniversite ile erasmus anlaşmalarınız var mı?

Bahçeşehir Üniversitesi’nin 2018 yılı itibariyle 28 ülkeden 156 üniversite ile Erasmus anlaşması bulunmaktadır. Anlaşmalı üniversiteler, hangi bölümler gidebiliyor ve özel koşullar international.bahcesehir.edu.tr adresinde yer almaktadır.

  1. Erasmus dışında uluslararası anlaşmalarınız var mı?

Bahçeşehir Üniversitesi’nin kendine ait BAU Global bünyesinde açılan yurt dışı programları ve Erasmus anlaşmaları dışında “World Exchange” adı altında dünyanın farklı ülkelerinde bulunan üniversiteler ile öğrenci değişim anlaşmaları vardır. Toplamda 37 ülke ile 97 World Exchange anlaşmamız bulunmaktadır.  Sınavı’na katılımları zorunludur. BESL programlarında da derse devam zorunluluğu vardır.

AKADEMİK

  1. Derslerin ne kadarı İngilizce işleniyor?

Bahçeşehir Üniversitesi’nin lisans bölümlerinde Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Türkçe eğitim veren bölümler dışındaki bölümlerde eğitim dilinin tamamı İngilizcedir ve öğrencilerin hazırlık sınıfını okumaları veya atlamaları gerekmektedir. [Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri isteğe bağlı olarak hazırlık sınıfı okuyabilirler] Hukuk Fakültesi’nde de hazırlık sınıfı zorunlu olup lisans derslerinin belirli bir kısmını İngilizce belirli bir kısmını ise Türkçe olarak işlenmektedir. Önlisans bölümlerinde ise eğitim dili Türkçe olup öğrenciler isteğe bağlı olarak hazırlık sınıfı okuyabilirler.

  1. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümleriniz nelerdir?

Bahçeşehir Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon bölümüne özel yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır.

  1. Derslerde devam zorunluluğu var mı?

Üniversitenin uygulamış olduğu genel bir devam zorunluluğu kuralı yoktur. Her dersin hocasının devam zorunluluğuna verdiği önem ve notlandırmaya etkisi değişkenlik gösterir.

  1. Dersler nasıl işleniyor? Ne kadar profesör var? Derslere asistanlar mı giriyor?

Derslerin tamamına o ders için görevlendirilmiş olan akademisyenler (profesör, doçent, yardımcı doçent veya doktor) girmektedir. Derslerin asistanları soru çözümlerinin yapıldığı ek derslere (P.S) ve dersin akademisyeninin derse gelemediği zorunlu durumlarda derslere girmektedir.

  1. BAU diploması hangi ülkelerde geçerli?

Bahçeşehir Üniversitesi YÖK’e bağlı bir üniversite olduğu için Türkiye’yi ve YÖK’ü tanıyan tüm ülkelerde diploması geçerlidir. Ayrıca üniversitemiz AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) akreditasyonu almış bir üniversitedir. Üniversitemizden bu zaman kadar 121 farklı ülke vatandaşı öğrenci mezun olmuştur.

  1. Bahçeşehir Üniversitesinden mezun öğrencilerin yüksek lisans için bursları nelerdir?

Üniversitemizin lisans programlarından mezun olan öğrencilerimiz için yüksek lisans programlarında %50 burs uygulanmaktadır.

GENEL – SOSYAL İMKANLAR

  1. Mezuniyet sonrası öğrencilerinize iş bulma anlamında yardımınız bulunuyor mu?

Öğrencilerimizi uyguladığımız CO-OP programı sayesinde daha öğrenci iken iş dünyası ile buluşturuyoruz. Ayrıca dünyada bir ilk olan “Markalı Dersler” sayesinde iş dünyasının profesyonellerinden dersler alarak ilişki ağlarını geliştirmektedirler. CO-OP kapsamında yapılan stajlar sayesinde başarılı öğrenciler bu firmalarda işe devam etme olanağı bulabilmektedirler.

  1. Okulunuzun sosyal imkanları nelerdir?

Üniversitemizde 56 adet öğrenci kulubü bulunmaktadır. Bu kulüpler aracılığıyla öğrencilerimiz bir çok etkinliğe katılma imkanı yakalarlar. Eğer öğrencinin istediği kulüp üniversite bünyesinde bulunmuyorsa toplamda 25 kişi ile çok kolay bir şekilde kendi kulübünü kurabilmektedir.

  1. Öğrencilerinize staj konusunda yardımcı oluyor musunuz?

Üniversitemizde 6 yıldır uygulanan ve 150si yurt dışında olmak üzere toplamda 2700 şirket ile anlaşmalı CO-OP programımız doğrultusunda öğrencilerimiz üniversite tarafından sigortalı bir şekilde 3-6-9 aylık periyodlar şeklinde staj (CO-OP) yapabilmektedirler.

  1. Kaçıncı sınıftan itibaren co-op yapabilirim?

CO-OP bünyesinde anlaşmalı olunan 2700 firmanın sunduğu imkanlar doğrultusunda öğrenciler 1. sınıftan itibaren CO-OP yapabilmektedirler.

  1. Öğrencilerinize servis sağlıyor musunuz?

Üniversitemizin Beşiktaş gibi merkezi bir yerde bulunması sebebiyle İstanbul geneline dağılmış bir servis hizmeti yoktur. Kuzey Kampüsü’ne ulaşım için Beşiktaş Kampüsü’nden ücretsiz ring seferler, Galata Kampüsü’ne ulaşım için BAUPort’tan ücretsiz tekne seferleri, Göztepe Kampüsü’ne ulaşım için Üsküdar’dan ücretsiz seferler düzenlenmektedir.

  1. Okulunuzda sertifika programları düzenleniyor mudur?

Üniversitemiz bünyesinde yer alan Merkezler (HLO,Amers vb.); BAUSEM (Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) ve öğrenci kulüpleri aracılığıyla çok sayıda sertifika programları düzenlenmektedir.

  1. Üniversitenizde ne sıklıkta etkinlik-organizasyon gerçekleştiriliyor?

Gerek üniversitemizin kendisinin gerçekleştirdiği gerekse kampüsümüzün merkezi yerde olmasından dolayı dış kaynaklı yapılan öğrenciye açık çok sayıda organizasyon gerçekleşmektedir. 2017 yılı içerisinde üniversitemizde 1000’e yakın etkinlik gerçekleşmiştir. 

  1. Üniversite hangi saatler arasında açık?

Üniversitemiz 08:00 – 24:00 arası öğrencilere açık olup 24:00’dan sonra üniversitede kalmak isteyen öğrenciler Fakültelerinden aldıkları izin doğrultusunda kampüsü kullanabilmektedirler.

FİZİKİ KOŞULLAR

  1. Spor salonunuz var mı?

Üniversitemizin ana yerleşkesinin Beşiktaş gibi merkezi bir yerde bulunmasından dolayı maalesef uygun alan bulunamadığından spor salonumuz yoktur. Dileyen öğrenciler Öğrencinin Konseyi’nin anlaşmalı olduğu Beşiktaş’ta bulunan spor salonlarından faydalanabilirler.

  1. Dersler kaç kişilik sınıflarda işleniyor?

Üniversitemizde sınıfların kapasitesi farklılık göstermektedir. Derslerin mevcutu da dersi seçen öğrencilere göre değişmektedir. Ortalama 60 kişilik sınıflarda eğitim görülüyor diyebiliriz. 1. sınıfta görülen mevcudun yüksek olduğu ortak dersler de sectionlara (bölümlere) ayrılarak daha küçük gruplarla işlenir.

  1. Bütün bölümleriniz Beşiktaş kampüsünde midir?

Üniversitemizin ana kampüsü ve bölümlerin çoğunluğu Beşiktaş’ta bulunmaktadır. İletişim Fakültesi Galata’da, Tıp Fakültesi Göztepe’de, Mimarlık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Kuzey kampüs de bulunmaktadır.

HAZIRLIK OKULU

  1. Hazırlık okulunun eğitimi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Hazırlık öğrencileri için modüler sistem (kur sistemi) uygulanmaktadır. Bir akademik yıl, her biri sekiz haftadan oluşan toplam 5 modül ve 5 seviyeden oluşur (A1, A2, B1, B2 & Prep C). Hazırlık Okulu tarafından yapılan Seviye Belirleme Sınavı’ndan alınan puana göre öğrencinin İngilizce seviyesine göre eğitim göreceği kur belirlenir. Öğrencilerin bir sonraki modüle geçebilmeleri için her bir modülü başarıyla tamamlamaları zorunludur. Öğrenci, bir sonraki seviyeye geçebilmek için bulunduğu kurdan % 65 başarı notunu almak zorundadır. Öğrenci bulunduğu modül sonu yapılacak olan Modül Sonu Sınavına girmek için o modülün devam zorunluluğunu yerine getirmiş ve sınıf içi çalışmalarını da eksiksiz tamamlamış (“complete” almış) olmalıdır.

  1. Hazırlık sınıfı zor mu?

Hazırlık sınıfında yoğun bir İngilizce eğitimi verilmektedir ve devam zorunluluğu bulunmaktadır. İngilizce seviyenize göre çalışma temponuzu arttırmanız gerekebilir. Bireysel Öğrenim Merkezi tarafından alınacak takviyeler ve teknolojik destekler ile hazırlık sınıfını geçmeniz kolaylaşacaktır. 

  1. Hazırlık sınıfını okumadan geçebilme imkanımız var mıdır?

Hazırlık Okulu tarafından yapılan Seviye Belirleme Sınavı’ndan 60 soruda en az 30 soru net ve yazma bölümünden B1 (intermediate) oranında başarılı olan öğrencilerimiz Yeterlik Sınavı’na girmeye hak kazanırken, bu oranın altında kalarak başarısız olanlar sınav sonucuna göre Hazırlık Programı’nda kendilerine uygun olan seviyeye yerleştirilir. İngilizce Yeterlik Sınavı’ndan, 100 (yüz) üzerinden 60 (altmış) puan; İngilizce Öğretmenliği öğrencileri için 100 (yüz) üzerinden 80 (seksen) puan almaları halinde hazırlık sınıfından muaf sayılırlar. Ayrıca; aşağıda belirtilen ve üniversitemiz tarafından kabul edilen uluslararası geçerliliği olan sınavlardan yeterli puanı alan öğrenciler de İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf sayılırlar.

– TOEFL (IBT 72) İngilizce Öğretmenliği için (IBT 79)

– YDS 60 İngilizce Öğretmenliği için 80

– Pearson PTE Akademik 55 İngilizce Öğretmenliği için 78

– CAE C İngilizce Öğretmenliği için A

  1. Hazırlığı yarım dönemde bitirebilir miyim? Bitirince direkt bölüm derslerine başlayabilir miyim?

Hazırlık Programı’nı 1.Yarıyıl başarıyla bitiren (İngilizce Yeterlik Sınavı’nda başarılı olan) lisans öğrencileri, 2. Yarıyılda fakültelerinde ilgili bölümlerinden ders almaya başlarlar. 1. Yarıyılın sonunda başarılı olan tüm öğrenciler fakültelerinden ders almak zorundadırlar.

  1. Yurt dışında hazırlık okuma imkanımız var mıdır? Yurt imkanı sağlanıyor mu?

Öğrenciler Washington D.C’de ve Berlin’de bulunan Mentora College’da 1 akademik yıl, veya Toronto’da bulunan CES’de (Capital English Solutions) 5 ay süreyle Hazırlık eğitimini alabilirler. Yurt dışı Hazırlık Programının adı BESL olup bu programa katılacak öğrencilerin İngilizce Belirleme Sınavı’na katılımları zorunludur. BESL programlarında da derse devam zorunluluğu vardır. Öğrenciler hem Washington D.C, Berlin hem de Toronto için üniversitenin yurtlarından ücret karşılığında kalabilirler.