Üniversite sınavı sonuçları açıklandıktan sonra başlayan tercih dönemi için öğrenciler üniversite araştırmalarına başladı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bilgisayar mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrenciler için hangi mesleklere sahip olabileceklerini ve bilgisayar mühendisliği taban puanlarını sıralıyoruz.

Bilgisayar mühendisliği yazılım ve programlama alanlarıyla ilgilenir. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayan, bilişim teknolojilerini toplum için faydaya dönüştürebilen bireyler yetiştirmek hedeflenir. Bilgisayar mühendisleri bilgisayar ağları tasarlar ve yeni teknolojiler geliştirir. Bilgisayar donanımına odaklanırlar ve yazılımın donanımla nasıl etkileşime girdiğini bilerek donanımın farklı uygulamalar için nasıl optimize edileceğini anlarlar.

Bilgisayar mühendisliği çalışma alanları açısından oldukça çeşitli. Bilgisayar mühendisliğinden mezun olduğunuzda üretim, hizmet ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerde ve kamu kuruluşlarında çalışma imkânlarına sahipsiniz. Alanınızda eğitimci de olabilirsiniz. Kurumların veri ağlarını tasarlama, geliştirme ve kurma aşamalarını gerçekleştirerek “Sistem mühendisliği” alanına yönelebilirsiniz. Şirketlerin sistem güvenliğini sağlamak adına “Bilgi güvenlik uzmanı” olarak da çalışabilirsiniz. Şirketlerin ver tabanlarını geliştirmek, standartlarını oluşturmak ve bunların ortak bir şekilde kullanılmasını sağlamak için “Veritabanı yöneticiliği” yapabilirsiniz. Aynı zamanda büyük şirketlerin araştırma ve geliştirme bölümlerinde de istihdam edilirsiniz.

Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bilgisayar bilimleri ve mühendisliği ile bilgi teknolojileri alanlarında lisans ve lisansüstü düzeyde aşağıdaki programları yürütmektedir: Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı, Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, Bilgisayar Mühendisliği Doktora Programı

YÖK Atlas’ın üniversitelerin bilgisayar mühendisliği taban puanları rehberi için tıklayınız.

BAU bilgisayar mühendisliği taban puanları için tıklayınız.

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.