Bilgisayar mühendisliği programımız, sana geleceğin vaat ediyor…

Çünkü bizim amacımız, seni bugünün teknolojileriyle donatmak ve yarının bilgisayar teknolojilerine hazır hale getirip mezun etmek. Böylece sektöre hazır, donanımlı, özgüvenli bir bilgisayar mühendisi olarak iş hayatına atılacaksın. Emin ol, bunun için bütün araçlar bizim tarafımızdan sana sağlanacak.

Bilgisayar Mühendisliği taban puanları için tıkla

Bilgisayar Mühendisliği kontenjanları için tıkla

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ NEDİR?

Bilgisayar Mühendisliği; bilgisayarı ilgilendiren her konuda teknolojik çözümler üreten, bunu yaparken de bilgisayar bilimlerini temel alan mühendislik dalıdır.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ALANLARI

Bilgisayar donanımının tasarımından yazılım oluşturmaya, Bilgisayar ağı ihtiyaçlarından veri tabanı çalışmalarına kadar çok geniş bir alanda etkinlik gösteren Bilgisayar mühendisliği, bugünün ve geleceğin mesleğidir.

Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bilgisayar bilimleri ve mühendisliği ile bilgi teknolojileri alanlarında lisans ve lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) düzeyde aşağıdaki programları yürütüyor

Bilgisayar Mühendisliği dersleri için tıkla

Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı

Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Bilgisayar Mühendisliği Doktora Programı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ayrıca çift anadal programı ile aşağıdaki yandal programı yürütmekte:

BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ YANDAL PROGRAMI

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bilgisayar bilimleri ve mühendisliği alanında araştırma yürütür. Araştırma çalışmaları aşağıdaki uzmanlık alanlarında yoğunlaşıyor: 

Bilgisayar Bilimleri Uzmanlık Alanı (BB): Temel Bilgisayar Mühendisliği programına ilgi duyan, paralel hesaplama, görüntü işleme, bilgisayar derleyicileri ve bilgisayar mimarisi gibi uygulamalarda yetkinlik kazanmak isteyenleri hedef alan bir uzmanlık alanı.

Bilgisayar Ağları ve Mobil İletişim (BA): Bilgi ve iletişim teknolojilerine ilgi duyan, mobil ve kablosuz haberleşme, Internet, bulutsal bilişim, ağ güvenliği ve şifreleme gibi uygulamalarda yetkinlik kazanmak isteyenleri hedef alan bir uzmanlık alanı.

Yapay Zeka Uzmanlık Alanı (YZ): Makine ögrenmesi, yapay sinir ağları, temsil sistemleri ve veri madenciliği yöntemlerini öğrenmek isteyenleri hedefleyen bir uzmanlık alanı.

Yazılım Sistemleri Uzmanlık Alanı (YS): Yazılım mühendisliğinde proje ve kalite yönetimi, insan bilgisayar etkileşim, iş zekası, akıllı öğrenme araçları,  veri modelleme, sayısal yöntemler, hesaplamalı matematik gibi uygulamalarda yetkinlik kazanmak isteyenleri hedef alan bir uzmanlık alanıdır

BAU Global Programlarını görmek için tıkla