Dil ve konuşma terapisi iletişimde yaşanan problemlerin giderilmesi üzerinde çalışan bir disiplindir. İletişim, yeme, içme ve yutma güçlüğü çekenlere  tedavi ve destek sağlar.

DERS İÇERİKLERİ

Dil ve Konuşma Terapisi dört yıllık hem bilgi hem beceri kazandırmayı hedefleyen bir bölüm. Birinci sınıf dersleri temel sağlık bilimleri ve mesleki giriş derslerinden oluşur. İkinci ve üçüncü sınıfta iletişim, dil, konuşma, ses ve yutma bozukluklarının özellikleri, tanılama yöntemleri ve her biri farklı bozukluklara ve hastalıklara yönelik özelleşmiş konuşma terapisi yöntemleri üzerine eğitim verilir. Dördüncü yılda ise öğrenciler üç yıl boyunca öğrendiklerini klinik uygulama eğitimi alarak test ederler.

İŞ OLANAKLARI

Dil ve konuşma terapisi çeşitli kariyer seçenekleri sunan bir bölüm. Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden mezun olan öğrenciler hem devlet hem özel hastanelerde çalışabilir ve kişisel eğitim kursları da açabilir. Akademik kariyer yapmak isteyen mezunlar yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde lisansüstü eğitimlerine devam ederek akademik kariyer yapabilirler.

Bahçeşehir Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümü taban puanları için lütfen tıklayınız.

Bahçeşehir Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız