Günlük yaşamımızın vazgeçilmezlerinden olan düğmeye bastığımızda odamızı aydınlatan küçük bir ampulü düşün. Ya da bütün bir kente güç veren santrali. Bir de, neredeyse cebimizde kaybolacak olan o küçük bilgisayarlar var ya hani kişisel dünyalarımızı büyüten akıllı telefonlar. İşte onlar da sana bir fikir versin. Ya da devasa dünyamızı küçültüp burnumuzun ucuna kadar getiren uydu sistemlerini aklına getir.

İşte elektrik ve elektronik mühendisleri bunlarla hatta daha fazlasıyla ilgilenir, araştırır ve çözümler üretirler.

Bölümümüzde öğrencilerimizin gelişimine destek olacak, onları farklı kılacak çeşitli programlarımız mevcut. Bu programlar sayesinde sen, diğerlerinden farklı ve donanımlı bir elektrik ve elektronik mühendisi olacaksın.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Taban Puanları için tıkla

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Dersleri için tıkla

BAU Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans ve lisansüstü düzeyde aşağıdaki programları yürütür.

• Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Lisans Programı
  • Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı
  • Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Doktora Programı
  • Gömülü Sistemler Yüksek Lisans Programı (Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Bölümleri ile birlikte)

ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ALT DALLARI

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü ayrıca çift ana dal programları ile aşağıdaki yan dal programlarını yürütür:

• Kontrol ve Otomasyon Yan Dal Programı
  • Elektronik Devreler ve Sistemler Yan Dal Programı
  • Bölümdeki araştırma faaliyetleri
  • Yüksek ve Zayıf Akım Elektrik Devreleri
  • Sinyal, Görüntü, Video İşleme
  • Kablolu, Kablosuz İletişim Sistemleri, 3G ve 4G Sistemler
  • Kontrol, Otomasyon, Robotik ve İnsansız Sistemler
  • Güç Sistemleri ve Elektroniği
  • Elektromanyetik Uygulamaları ve Hesaplama
  • Optik, Fotonik ve Lazer Elektroniği

alanlarında yoğunlaşmakta.

Bu 7 alanın yoğunlaştığı alanlar şunlar:

Yonga ve FPGA tasarım ve otomasyonu, yapay görme, mikro elektronik devre ve sensör tasarımı, video sıkıştırma, görüntü tamiri, hareket takibi, üç boyutlu grafik ve televizyon, çoklu anten, geniş bantlı telsiz haberleşme, bilgi teorisi, kodlama, çok değişkenli ve büyük boyutlu sistemler, dijital kontrol, robot dinamiği ve kontrolu, insansız hava, deniz ve kara araçları, motor kontrolü, sistem enstrümasyonu, elektromanyetik dalga yayılım ve saçılımı, meta-materyaller, akıllı malzemeler ve yüzey plazmon esaslı algılayıcılar, biyomedikal sinyal ve görüntü işleme uygulamaları, kara mayını tespiti, elastik dalga yayılımı.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin kullanımına açık çok sayıda bilgisayar laboratuvarı mevcuttur. Ayrıca akıllı sınıflara ek olarak laboratuvarlı derslerde kullanılan Devre Teorisi, Sayısal Sinyal İşleme, Elektronik, Mikroişlemci, Güç Elektroniği ve Sistemleri, Haberleşme, VLSI Tasarımı laboratuvarları da yer almakta