Üniversite sınavına hazırlanan ve sanatçı olma hayali kurarak Konservatuvar’da okumak isteyen aday öğrencilerin yetenek sınavlarına da hazırlanmaları gerekiyor. Üniversite sınavına ek olarak yetenek sınavına hazırlanan aday öğrencilerimiz için BAU Konservatuvar’ı ve öğrencilerine sunduğu fırsatları anlatıyoruz!

Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı, Anadolu ve komşu coğrafyaların müzikal ve kültürel birikiminin köklü geleneğini eksen alarak, günümüzün çağdaş sanat ve estetik yaklaşımlarını sentezleyerek, müzik ve sahne sanatlarında gelenek ve geleceğin sanatsal ve bilimsel ilerlemeye uygun yeni tip eğitim modelini hayata geçirmek amacıyla kuruldu.

BAU Konservatuvar Bölümleri

BAU Konservatuvar Müzik ve Sahne Sanatları olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Sahne Sanatları bölümü, oyunculuk ve müzikal tiyatro alt eğitim modüllerinden oluşuyor. Müzik bölümü alt eğitim modülleri ise şu şekilde sıralanıyor: Müzik Teknolojileri, Performans, Caz, Türk Müziği, Klasik Batı Müziği, Müzikoloji, Kompozisyon ve Orkestra Şefliği. Hayaliniz doğrultusunda seçeceğiniz bölümün yetenek sınavına girmeniz gerekiyor. Aynı zamanda BAU Konservatuvar bölümlerinin akademik kadrosu; sanatsal, akademik ve bilimsel üretimlere imza atmış akademisyenlerin yanı sıra müzik ve sahne sanatları alanında değerli üretimleri olan sanatçılardan oluşur.

BAU Konservatuvar hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Fiziksel İmkanları

BAU Konservatuvar Sahne Sanatları ve Müzik Bölümü Pera Yerleşkesi’nde bulunuyor. BAU Konservatuvar’da çok sayıda ve farklı büyüklükte derslikler, bir Black-Box tipi stüdyo, bir adet çok-amaçlı konferans salonu, dijital sanatlar multimedya sınıfı, ses kayıt stüdyosu, hibrit kütüphane, revir, yemekhane ve kantin bulunuyor. Ayrıca açık hava derslerinin yapılabileceği orta meydan yer alıyor.

Konservatuvarların teknik detaylara da dikkat ederek öğrencilere ihtiyaç duydukları fırsatları sunmaları çok önemli. BAU Konservatuvar’ın tüm dersliklerinde; koro ve orkestra salonu, bilgisayar destekli müzik çalışmalarına yönelik bir MAC LAB, Ses Kayıt ve Elektronik Müzik Stüdyosu, bireysel çalgı ve ses eğitimi dersleri ve etütlerine yönelik, piyanolu öğrenci çalışma odaları bulunuyor. Ayrıca davul, kontrbas ve piyano imkânı içeren ensemble sınıfı da var. Black-box derslikler, kamera oyunculuğu özel sınıfı, eğitimde drama derslikleri, dans stüdyosu, seslendirme ve dublaj stüdyosu, odisyon sınıfları da öğrencilerinin kullanımına açık.

Öğrencileri, üniversite sınavı puanıyla birlikte özel yetenek sınavı ile kabul eden BAU Konservatuvar’ın taban puanları için tıklayınız.