Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Üniversite tercihi yapacak öğrenciler için okumak istedikleri fakülteler hakkında detaylı bilgi sahibi olmaları gelecekleri için en doğru kararı almalarını sağlar. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde okumak isteyen aday öğrenciler için BAU Sağlık Bilimleri Fakültesini diğerlerinden ayıran özellikleri sıralıyoruz!
BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi; Beslenme ve Diyetetik, Dil ve Konuşma Terapisi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik bölümlerinden oluşuyor. Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinin hem Türkçe hem de İngilizce programları bulunuyor. Bu bölümler Sağlık Bilimleri Fakültesi alanında uzman olan geniş bir akademik kadroya sahip!
BAU Sağlık Bilimleri Fakültesinde okuyan öğrenciler zorunlu derslerinin yanında 6’sı bölüm içi, 2’si bölüm dışı ve 6’sı genel eğitim programlarından olmak üzere toplam 14 adet seçmeli ders alarak mezun olur. Her dönem güncel konular barındıran seçmeli dersler açılıyor. Bu sayede Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri; mesleğin temel, gerekli ilke ve yöntemlerini öğrenmelerinin yanı sıra ilgi alanlarına yönelik de bilgilerini arttırabiliyorlar. Aynı zamanda BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde öğrenciler çift ana dal veya yan dal yaparak mezun olabilirler.
“Diplomadan Fazlasını İste” sloganı kapsamında geliştirilen EDR programı ile BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri; seçmeli derslerini, EDR dersleri arasından seçerek diplomanın yanı sıra sertifikalar da edinerek mezun olabiliyorlar. Bu program ile öğrenciler hangi bölümde öğrenim gördüklerine bakılmaksızın donanımlı, farklı bakış açılarına sahip, çözüm üreten, geleceğin yetkinliklerini kazanmış, yenilikçi ve global alanda tercih edilen bireyler olması hedefleniyor.
Bahçeşehir Üniversitesi CO-OP eğitim modelini uyguluyor. Bu eğitim modeli; yüksek öğretimi iş hayatıyla birleştirmeyi, iş dünyası ve üniversite arasında oluşan boşlukları doldurmayı amaçlayan bir model. Bu eğitim modeli kapsamında öğrencilerimiz alanda çalışmakta olan yetkin kişilerden ders alma ve bu kurumlarda staj yapma şansına sahip olurlar. CO-OP eğitim modelinin en önemli avantajı, öğrenciyken iş tecrübesi edinilmesi ve iş dünyasına geçişin kolaylaşması.
BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri son sınıflarında sağlık kurum ve kuruluşlarında yaptıkları uygulamalı derslerini, İstanbul’da BAU ile protokolü bulunan birçok farklı kamu ve özel sağlık kurumlarında yapabilirler. Talep etmeleri ve uygun şartları sağlamaları hâlinde öğrencilerimizin bu derslerini İstanbul dışında ve hatta yurt dışında istedikleri sağlık kurumunda yapmalarına da imkân sağlanmaktadır.
Bütün bunlara ek olarak, BAU, pandemi sonrasında Türkiye’de hibrit düzene sorunsuz geçebilen ilk üniversiteler arasında yer aldı. “Hibrit Üniversite” olarak öğrencilerine birçok dersini senkron, asenkron veya yüz yüze yapma seçeneği tanıyor!
ApplyBAU müracaatı yapılarak BAU Sağlık Bilimleri Fakültesine çeşitli oranlarda burslu girme imkânı bulunuyor.
ApplyBAU, 2013 yılında hayata geçirilen Türkiye’nin ilk ve en yeni üniversite kabul modelidir. Öğrencilerin müfredat bazlı başarılarını ölçen sınav sistemi yerine kişisel becerileri, ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi, “Admission / Başvuru – Kabul” modelinin uygulanmasını sağlamıştır.
Üniversite adayları, merkezi sınav sistemi ile bir üniversiteye yerleştirilmeden önce ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri,proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir. Öğrenci başvuruda bulunurken hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini de belirtir. Değerlendirme sonucunda öğrencinin akademik başarısından bağımsız olarak hangi alanda ve bölümde eğitim alması gerektiği kendisine “kabul belgesi” ile bildirilir. Bu işlem sırasında komisyon öğrencilere mülakat yapma hakkına da sahiptir. Böylece öğrenciler farklılıkları ve kişisel özelliklerine göre eğitim alma şansı yakalamış olurlar.
ApplyBAU sistemi tüm aday öğrencilere birey olarak yaklaşır. Aday öğrencilerin tüm özelliklerini, farklılıklarını benimser ve tüm ayrımcılık konularına karşı çıkan değerlendirme kriterlerine sahiptir.
BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
BAU taban puanları için tıklayınız.