Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Üniversite sınavına hazırlanan aday öğrenciler hayallerindeki bölümü hangi üniversitede okuyacaklarını araştırmaya başladı. Aday öğrenciler üniversiteleri, bölümleri ve taban puanları araştırdıktan sonra bu doğrultuda tercih yaparlar. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümünü tercih etmeyi düşünen aday öğrenciler için Yazılım Mühendisliği taban puanları ve BAU’da Yazılım Mühendisliği bölümü okumanın imkanlarını sıralıyoruz!
Yazılım mühendisliği, kullanıcı gereksinimlerini analiz etme ve bu doğrultuda gereksinimleri karşılayacak yazılım uygulamasını tasarlama, oluşturma ve test etme süreci olarak tanımlanır. Yazılım mühendisi kariyerinde ilerlemek isteyenler, neredeyse tüm işletmeler yazılım kullandığından, birçok farklı endüstri ve alanda çalışma fırsatına sahip olur.
Bahçeşehir Üniversitesinin bilişim dünyasına önemli katkılar sağlaması, Yazılım Mühendisliği bölümü okumak isteyen öğrenciler için büyük bir avantaj. BAU’da bulunan çeşitli araştırma merkezleri sayesinde öğrenciler alanlarında kendilerini geliştirir. TÜBİTAK derecesinde bitirme projeleri hazırlayan BAU’lu yazılım mühendisliği öğrencileri işin ehli mühendisler olarak mezun olur.
BAU’da Yazılım Mühendisliği dersleri temel bilim ve mühendislik prensiplerini öğretir, yazılım uygulamaları ile insanların etkileşimini en verimli olacak şekilde tasarlama yeteneği kazandırır ve öğrenciler mesleğin güncel gereksinimlerini karşılayacak bilgi, pratik ve tecrübeye sahip olur. CO-OP eğitim modeli ile öğrenciler BAU’daki eğitim hayatıyla beraber teknolojik yeniliklere ve sektöre dair gelişmelere hızlı bir şekilde uyum sağlayabilir. Böylece eğitim alırken çalışma hayatına da katılarak iş tecrübesi edinir!
Yazılım Mühendisliği ne iş yapar sorusu bu bölümü okumayı düşünen aday öğrenciler için temel sorulardan biri. Yazılım Mühendisliği bölümü mezunları işletmeler için sistemler ve yazılımlar geliştirir. Yazılım mühendisleri, programlama dilleri, yazılım geliştirme ve bilgisayar işletim sistemleri hakkında kapsamlı bilgiye sahiptir. Yazılım Mühendisleri işletim sistemleri, bilgisayar oyunları, masaüstü ve web uygulamaları, ağ kontrol sistemleri ve iş uygulamaları gibi çeşitli yazılım türleri geliştirebilir. Buna ek olarak teknolojideki gelişimler ve yeni uzmanlık alanları bu mesleğin hızla gelişmesini sağlıyor.
Fakültede bütün dersler İngilizce olarak verilir. BAU’lu Mühendislik öğrencilerine Microsoft Azure platformunda sanal laboratuvar imkanı sunulur. Tüm bölümlerin lisans programlarına ek olarak ilgili lisansüstü programları da bulunuyor. BAU’lu Yazılım Mühendisliği öğrencileri, 27 farklı AB ülkesinde Erasmus yapma fırsatı yakalıyor. Ayrıca Erasmus+ ve World Exchange programı ile öğrencilere dünyanın farklı yerlerinde deneyim edinme şansı sunuluyor.
BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
BAU Yazılım Mühendisliği taban puanları için tıklayınız.
YÖK Atlas’ın üniversitelerin Yazılım Mühendisliği taban puanları rehberi için tıklayınız.
İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.
ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.
Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.
ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.
ApplyBAU hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için tıklayınız.