Eczacılık Fakültesinde okumayı düşünen aday öğrencilere BAU’da Eczacılık Fakültesi imkanlarını ve üniversite yaşamını anlatıyoruz!

BAU Eczacılık Fakültesi sağlık alanında üstün nitelikli öğrenci yetiştirmek ve farklı hastalıklara karşı yenilikçi ilaçların geliştirilmesine yönelik dünya standartlarında ARGE çalışmalarının gerçekleştirilmesi amacıyla kuruldu.

BAU Eczacılık Fakültesinin birinci sorumluluğu: İlaç ürününün Ar-Ge ve kalite analizlerine hâkim, farmasötik bakım konusunda yetkinlik sahibi, değişen ve globalleşen dünyanın ihtiyaçlarına uygun şekilde literatürü takip edip yabancı dili kullanabilen yeni nesil eczacılar yetiştirmek ve en yakın sağlık hizmeti sağlayıcısı olan eczacıların; ilacın geliştirilmesinden, pazarlanmasına her alanda uluslararası bilgi birikimine sahip olması ve yetkin yetişmesidir.

BAU Eczacılık Fakültesinde öncelikli çalışma alanlarından birisi bilgisayar destekli ilaç tasarım çalışmaları. Bu amaçla, Bahçeşehir Üniversitesi bünyesindeki Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi – Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ve Yapay Zeka Mühendisliği ve Tıp Fakültesi’nin ilgili bölümleri ile nitelikli iş birlikleri gerçekleştirilerek etkin ulusal ve uluslararası projeler ortaya konulacak.

Eczacılık Fakültesinin bünyesinde 8 laboratuvar bulunuyor.

  • Durdağı Lab
  • Moleküler Terapi Laboratuvarı
  • Sanal Tarama ve Moleküler Simülasyonlar Laboratuvarı
  • Biyokimya ve Analitik Kimya Laboratuvarı
  • Farmakognozi ve Farmasötik Botanik Laboratuvarı
  • Farmasötik Kimya ve Farmakoloji Laboratuvarı
  • Farmasötik Mikrobiyoloji ve Farmasötik Toksikoloji Laboratuvarı
  • Farmasötik Teknoloji Laboratuvarı

Eczacılık Fakültesi’nin bölümleri üçe ayrılır ve anabilim dalları şu şekilde sıralanır:

Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü

  • Analitik Kimya Anabilim Dalı
  • Biyokimya Anabilim Dalı
  • Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü

  • Farmakognozi Anabilim Dalı
  • Farmakoloji Anabilim Dalı
  • Farmasötik Kimya Anabilim Dalı
  • Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı

Eczacılık Teknolojisi Bölümü

  • Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı

BAU Eczacılık Fakültesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

BAU’da Üniversite Yaşamı

Bahçeşehir Üniversitesi İstanbul’un merkezi noktalarında konumlandırdığı kampüsleriyle ve olanaklarıyla öğrencilere sosyal bir akademik hayatı mümkün kılar. Bahçeşehir Üniversitesinin organize ettiği etkinlikler, paneller, öğrenci kulüplerinin faaliyetleri ve staj fırsatları İstanbuldaki üniversiteler arasında öne çıkmasını sağlıyor.

“COOP Eğitim Modeli”, Bahçeşehir Üniversitesi’nin 2008 yılından bu yana yükseköğrenimi profesyonel yaşamla birleştirmek ve iş ile üniversite arasındaki uçurumu kapatmak amacıyla başarıyla uyguladığı bir modeldir. COOP’a katılan bir üniversite öğrencisi, lisans eğitimini sürdürürken iş hayatına aktif olarak katılarak iş deneyimi kazanır. Öğrenciler, derslerden elde ettikleri teorik bilgileri staj yaparak iş dünyasında pratik olarak uygulama fırsatı elde eder. Bu fırsat, öğrencilerin gelecekteki kariyeri açısından oldukça önemlidir. Eğitim hayatınızı tamamlamak üzereyken bölümünüze veya ilgi alanınıza dair staj yapmak iş hayatına daha hızlı bir şekilde adapte olmanızı sağlar. Staj yapmak akademik bilgilerinizi verimli bir şekilde kullanmanıza ve öğrencilik hayatınızdan sonra gireceğiniz aktif iş hayatına daha hızlı uyum sağlamanıza yarar.

BAU’daki staj fırsatlarına ek olarak yurt dışında okuma olanağı da bulunuyor. BAU’lu öğrenciler yurt dışında okuma fırsatını Erasmus Programıyla elde ediyor. BAU’lu öğrencilerin sınava girerek yurt dışında okuyabileceği 175 Erasmus+ Anlaşmalı Üniversite ve 25 World Exchange Anlaşmalı Üniversite bulunuyor. Ayrıca öğrencilerine yurt dışında ikinci diploma sahibi olma imkanı sağlıyor. BAU ikinci diploma olanakları için tıklayınız. 

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.

ApplyBAU hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için tıklayınız.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.