Genç girişimciler risklere rağmen imkanları kovalayan bireylerdir. Yeni fikirler, ürünler ve hizmetler tasarlayarak ve pazarlayarak, kendi girişimlerine sahip olmanın risk ve ödüllerini üstlenirler. Genç girişimci olmanın en büyük avantajları; takım çalışmasını, problem çözmeyi, disiplinli olmayı ve eleştirel düşünme becerine sahip olmayı erkenden öğrenmektir. Bu yetenekler genç girişimcilerin hem akademik hayatlarında hem de hayatın ilerleyen dönemlerinde daha başarılı olmalarını sağlar. BAU’da okumayı tercih eden aday öğrenciler, üniversite okurken inovatif fikirlerini besleyen genç girişimci olanaklarından yararlanabilirler. BAU’nun genç girişimcilere sağladığı bu olanakları sıralıyoruz!

Bir iş veya işletme kuran, kâr umuduyla finansal riskleri alan kişiye girişimci denir. Tutkulu olduğunuz konudan ilerlemek, işinizin sektörünü araştırmak, detaylı hedefler koymak, finansman sağlamak, hedef kitlemenizi tanımak, network oluşturmak ve adapte olabilmek genç girişimci olmanın ilk adımları arasındadır. Yirmi yaşın altında girişimlerine adım atan gençlerin sayısı her geçen gün yükseliyor. İnternetle büyüyen ilk nesil çevrimiçi bir iş kurma söz konusu olduğunda erişim kolaylığına sahip. Bu doğrultuda teknolojinin gelişimi hem inovasyonu hem de genç girişimcilerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Bahçeşehir Üniversitesinin bünyesinde yer alan BAU Hub sahip olduğu programlarla öğrencilere spesifik girişimlerinde yardımcı olmayı hedefliyor. Bahçeşehir Üniversitesi Teknoloji Ekosistemi, fikir aşamasından şirketleşmeye ilerleyen BIZ Lab, Oyun Endüstrisine özel BUG Lab, Eğitim Teknolojilerine özel EDU Lab, Şirketleşmiş girişimlere destek sağlayan Kuluçka Merkezi, Leuven Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Hub Belgium sayesinde genç girişimciler çeşitli olanaklara sahiptir. BAU Hub’ın programları teknoloji girişimcileri tarafından tasarlandı. BAU Hub’ın bir parçası olduğunuzda jenerik desteklerle değil, girişiminizin ihtiyacına göre özelleştirilmiş bir yaklaşımla karşılaşırsınız. Odaklandıkları 3 farklı program altında en iyi oyun, eğitim ve derin teknoloji girişimlerini destekliyorlar. BAU Hub 33 teknoloji şirketi, 163 girişim ve TÜBİTAK BİGG Kabul Alma Oranı doğrultusunda %78 başarı oranına sahiptir. BAU Hub seçilen programları doğrultusunda genç girişimcilere; ihtiyaçlarınıza özel hizmetler, sektör uzmanlarından eğitimler, uzman mentorlarla görüşmeler, satış fırsatı, network oluşturma ve iş birliği olanakları sağlar.

BAU girişimcilik ekosistemi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.