Çizgi Film ve Animasyon bölümünde okumayı düşünen aday öğrencilere BAU’da Çizgi Film ve Animasyon bölümünü ve üniversite yaşamını anlatıyoruz!

BAU Çizgi Film ve Animasyon bölümü öğrencileri, ilk yıl altyapı derslerinde buluşacak, ikinci yıllarında yetenekleri doğrultusunda canlandırma film ya da görsel efekt dikeylerinden birini seçerek uzmanlaşma yolunda ilk adımlarını atmış olacaklar. Proje derslerinde tekrar yolları kesişecek olan öğrenciler, film ekibi olarak öğretim kadrosu danışmanlığında birlikte üretecekler. Bahçeşehir Üniversitesinin sektörle işbirliği sistemi üzerinden yapılacak yurtiçi ve yurtdışı stajlar, öğrencilerin deneyimini pekiştirecek, bilgilerini güncelleyecek.

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü sanat, tasarım ve teknolojiyi buluşturan disiplinlerarası yaklaşımıyla, İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet göstermekte olan VR Lab (Sanal Gerçeklik Laboratuarı) tarafından üretilmekte olan CGI (Bilgisayar Destekli Görüntü) ve animasyon içerikli projelere destek, Sinema & Televizyon ve Fotoğraf & Video bölümleri tarafından üretilen projelere animasyon ve görsel efekt desteği, Oyun Tasarımı lisans ve yüksek lisans programlarına hikayeleştirme, karakter oluşturma gibi özel alanlarda içerik üretme açısından doğrudan destek verecektir. İstanbul’un merkezinde, sektörle çalışarak etkin bir fark yaratacak olan bu programda BAU’lu öğrenciler ve mezunlar gittikçe dallanan yurtdışı akademik bağlantılar ve yerli-yabancı geniş sektörel iletişim ağından faydalanabileceği gibi; kendi takımını kurup kendi projesini geliştirerek, fon programlarına da başvurabilecek ve destekçilerle buluşma şansı elde edecektir.

Çizgi film ve animasyon bölümünden mezun olanlar; sinema, video, animasyon ve multimedia alanlarında iş imkanlarına sahiptirler. Yapım şirketlerinde, reklam ajanslarında ve televizyon şirketlerinde animasyon tasarımcısı ve görsel efekt uzmanı olarak çalışabilirler. Ayrıca bilgisayar oyunu stüdyoları, karikatür dergileri, sanat departmanları, müzik şirketlerinde ve medya kuruluşlarında çalışma şansları vardır.

ANİMİST Nedir?

ANIM.IST İstanbul Animasyon Platformu Projesi, İstanbul’da animasyon ve ilgili üretim alanları özelinde yaratıcı endüstriler ekosisteminin gelişmesine kültürel ve ekonomik katkı sunmak üzere kurgulandı. İstanbul Kalkınma Ajansı 2021 yılı Yaratıcı Endüstriler (YES) Mali Destek Programı desteği ile İstanbul Valiliği, TRT Çocuk, Görsel Efekt ve Animasyon Sanatçıları Derneği ortaklığı ve Bahçeşehir Üniversitesi proje yürütücülüğünde yaratıcı endüstriler alanında yetişmiş insan kaynağını nitelikli eğitim, üretim ve takım ruhu ile güçlendirerek aynı zamanda istihdam edebilirliğin ve uluslararası ölçekte rekabet edebilirliğin de gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor. İstanbul Animasyon Platformu ANİM.İST, 18 ay sürecek animasyon senaristliği, animasyon yapımcılığı, animasyon yönetmenliği, karakter ve konsept tasarımcılığı, animatörlük ve görsel efekt tasarımcılığı üzerine ücretsiz animasyon sertifika programı ve kısa animasyon üretimini kapsıyor.

Aynı zamanda animasyonla ilgilenen, profesyonel, amatör, öğrenci, eğitmen yediden yetmişe herkese hitap eden ANİMİST Festivali Bahçeşehir Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü tarafından düzenleniyor.

ANİMİST hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

BAU’da Üniversite Yaşamı

Bahçeşehir Üniversitesi İstanbul’un merkezi noktalarında konumlandırdığı kampüsleriyle ve olanaklarıyla öğrencilere sosyal bir akademik hayatı mümkün kılar. Bahçeşehir Üniversitesinin organize ettiği etkinlikler, paneller, öğrenci kulüplerinin faaliyetleri ve staj fırsatları İstanbuldaki üniversiteler arasında öne çıkmasını sağlıyor.

“COOP Eğitim Modeli”, Bahçeşehir Üniversitesi’nin 2008 yılından bu yana yükseköğrenimi profesyonel yaşamla birleştirmek ve iş ile üniversite arasındaki uçurumu kapatmak amacıyla başarıyla uyguladığı bir modeldir. COOP’a katılan bir üniversite öğrencisi, lisans eğitimini sürdürürken iş hayatına aktif olarak katılarak iş deneyimi kazanır. Akademik kariyerine devam eden öğrenciler, derslerden elde ettikleri teorik bilgileri staj yaparak iş dünyasında pratik olarak uygulama fırsatı elde eder. Bu fırsat, öğrencilerin gelecekteki kariyeri açısından oldukça önemlidir. Eğitim hayatınızı tamamlamak üzereyken bölümünüze veya ilgi alanınıza dair staj yapmak iş hayatına daha hızlı bir şekilde adapte olmanızı sağlar. Staj yapmak akademik bilgilerinizi verimli bir şekilde kullanmanıza ve öğrencilik hayatınızdan sonra gireceğiniz aktif iş hayatına daha hızlı uyum sağlamanıza yarar.

BAU’daki staj fırsatlarına ek olarak yurt dışında okuma olanağı da bulunuyor. BAU’lu öğrenciler yurt dışında okuma fırsatını Erasmus Programıyla elde ediyor. BAU’lu öğrencilerin sınava girerek yurt dışında okuyabileceği 175 Erasmus+ Anlaşmalı Üniversite ve 25 World Exchange Anlaşmalı Üniversite bulunuyor. Ayrıca öğrencilerine yurt dışında ikinci diploma sahibi olma imkanı sağlıyor. BAU ikinci diploma olanakları için tıklayınız. 

Bahçeşehir Üniversitesi, 2023’te dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında olma hedefi ile akademisyen ve öğrencilerine nitelikli araştırmaları için geniş altyapı sağlayan, Ar-Ge ve inovasyon alanında ülkemiz araştırma üniversiteleri sıralamalarında üst sıralarda yer alabilecek potansiyeldeki en önemli kurumlardandır. BAU bu yönüyle öğrencilerin araştırmalarını ve girişimlerini destekleyen bir üniversitedir.

Üniversite öğrenimi boyunca Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi(BIG DATA), Finansal Araştırma ve Uygulama Merkezi(BFRC), Blockchainist Center, Kreatif Endüstriler Araştırma Merkezi(BAUKEM), Siber Güvenlik Merkezi, IGUL’un tasarladığı programlardan eğitim alan BAU’lular, diplomalarına ek olarak aldıkları EDR sertifikası ile hem üniversitede hem de mezun olduktan sonra tercih ettikleri sektörlerde ön plana çıkan, fark edilen bireyler haline geliyor. EDR programları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

BAU’ya ulaşım ise oldukça kolay. İstanbul’un Kalbinde yer alan Beşiktaş Kuzey, Beşiktaş Güney, Göztepe ve Galata kampüsleri arasında kendi teknelerimizle öğrenci ve akademisyenlere ücretsiz ulaşım imkanı sağlanıyor. Beşiktaş’ta BAU’nun BAUPORT isimli kendi iskelesinden kalkan ve günün belli saatlerinde hareket eden bu teknelerle Galata’daki kampüse ulaşım sağlanıyor.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.