Üniversite tercihi yapacak aday öğrencilerin en çok araştırdığı konulardan biri iş imkanları. Aday öğrenciler, üniversiteden mezun olmalarının ardından kariyerlerinin nasıl bir yol çizeceğini ve ne tür iş imkanlarına sahip olabileceklerini bilmek ister. Diş Hekimliği Fakültesinde okumayı  düşünen aday öğrenciler için Diş Hekimliği Fakültesi iş imkanları ve anabilim dallarını sıralıyoruz.

Diş Hekimliği Fakültesi anabilim dalları BAU’da sekize ayrılıyor: Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti), Endodonti, Ortodonti, Periodontoloji, Protetik Diş Tedavisi (Prostodonti), Restoratif Diş Tedavisi. BAU’da Diş Hekimliği Fakültesinde okuyan öğrencilerin kariyerlerinde karşılarına çıkabilecek iş imkanlarını paylaşıyoruz.

Diş Hekimliği Fakültesi iş imkanları öğrencilerin mezun olduğu anabilim dalına göre değişiklik gösterebilir. BAU Diş Hekimliği Fakültesi mezununu bekleyen iş imkanları arasında:

1. Kamuda ya da serbest diş hekimi olarak çalışma imkanı bulunuyor.

2. Sağlık Bakanlığına bağlı tüm hastahane, ağız-diş sağlığı merkezleri ve polikliniklerinde çalışabilirler.

3. Kişisel muayenehanelerini açıp serbest hekim olarak veya meslektaşları ile ortak poliklinikler kurarak çalışabilirler.

4. Özel hastaneler, ağız-diş sağlığı merkezleri ve polikliniklerde kadrolu diş hekimi olarak çalışabilirler.

5. Devlet ve vakıf üniversitelerinde akademik kariyer imkanı bulunuyor.

6. Diş Hekimliği Fakültesi mezunları diş hekimliği ve temel tıp bilimleri alanında bilim doktorası yapabilir, diş hekimliğinde uzmanlık yapabilir.

7. Diş Hekimliğinde Uzmanlık yapmak isteyen mezunlar; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl bir kez düzenlenmekte olan Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) sonucuna göre uzmanlık eğitimine kabul edilerek, tercihlerine göre devlet ve vakıf üniversitelerinin Diş Hekimliği Fakültelerinde ya da Sağlık Bakanlığı adına Diş Hekimliği Fakültelerinde uzmanlık eğitimlerine başlarlar.

8. Bilim doktorası yapmak isteyen mezunlar; devlet veya vakıf üniversitelerinde diş hekimliği fakültelerinde klinik diş hekimliği doktora programları ve tıp fakültelerinin temel tıp bilimleri doktora programlarına başvurabilirler. Değerlendirme sonucunda başarılı olanlar Bilim Doktorası eğitimine başlarlar.

BAU Diş Hekimliği Fakültesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

BAU taban puanları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.