Üniversite sınavı puanlarıyla okul ve fakülte tercihi yapacak aday öğrencilerin istekleri ve yetenekleri doğrultusunda karar alabilmeleri çok önemli. Fakülteleri son yıl paylaşılan taban puanları hakkında bilgi almanız da en doğru kararı vermenizi sağlayacak noktalardan biri. Diş hekimliği fakültesini tercih etmek isteyen öğrenciler için diş hekimliği fakültelerinin taban puanlarını sıralıyoruz.

Diş hekimliği fakültesi ağız sağlığını genel sağlığın ayrılmaz ve bir o kadar önemli bir parçası olarak kabul eder. Fakülteden diş hekimi olarak mezun olur, kişisel muayenehane ya da ortak politiklinik kurarak çalışabilirsiniz. Bununla beraber özel hastaneler, ağız-diş sağlığı merkezleri ve polikliniklerde kadrolu diş hekimi olarak çalışabilirsiniz. Akademik kariyer yapabilirsiniz. Doktora yaparak uzmanlık kazanabilirsiniz.

Uzmanlık eğitimi almak için Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS)’na girmek gerekli. Alınan sonuca göre uzmanlık eğitimine kabul edilir ve tercih yapabilirsiniz. Devlet ve vakıf üniversitelerinin Diş Hekimliği Fakültelerinde ya da Sağlık Bakanlığı adına Diş Hekimliği Fakültelerinde uzmanlık eğitimleri bulunur.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk BASA aday öğrencilere diş hekimliği fakültesini şu şekilde tanıtıyor: “Amacımız bilimsel üretkenliği fazla, ağız diş sağlığı alanında gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde saygın ve nitelikli insanlar yetiştirmektedir. Ayrıca gerek yurt içi gerekse yurt dışı öğrencilerine, güçlü bir akademik kadro ile Türkiye’nin en iyi diş hekimliği eğitiminin verilmesi hedeflenmektedir. Fakültemizde; teknolojik gelişmeler ve yenilikler yakından takip edilmekte olup öğrencilerimize kurumsal ve akademik anlamda uluslararası standartlarda konforlu çalışma ortamları sunulmaktadır.”

YÖK Atlas’ın diş hekimliği bulunan tüm üniversitelerin taban puanlarını sıraladığı rehber için tıklayınız.

BAU diş hekimliği fakültesi taban puanları için tıklayınız. 

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.