Üniversite sınavına hazırlanan aday öğrencilerin merak ettiği bir diğer konu da mezun olacakları bölümün iş fırsatları oluyor. Biz de Eğitim Bilimleri Fakültesi’ne hazırlanan aday öğrenciler için her bölümün çalışma alanlarını derledik.

Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde okumak isteyen aday öğrenciler için Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümleri iş fırsatlarını bu yazıda bulabilirsiniz!

 

 

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Resmi ve özel okullar, eğitim ve danışmanlık merkezleri, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Polis Akademileri, şirketlerin insan kaynakları ve eğitim birimleri.

İngilizce Öğretmenliği

K-12 Okulları, Dil Kursları, Üniversite Hazırlık Okulları, Editörlük, Tercümanlık, Şirketlerin dış ticaret ya da dış ilişkiler bölümleri, Gazetelerin dış haberler bölümleri, Yabancılara Türkçe Öğretim Kursları.

Okul Öncesi Öğretmenliği

Resmi ve özel kreş, yuva, anaokulu, anasınıfı, çocuk kulübü gibi okul öncesi eğitim kurumları, okul öncesi uzmanlığı gerektiren yazılı, görsel medya alanları.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Bilgisayar destekli uygulamalar geliştiren firmalar, uzaktan eğitim firmaları, web tabanlı proje geliştiren firmalar, web tasarım firmaları, yazılım geliştirme firmaları, bankaların eğitim departmanları, kurs ve eğitim firmaları, ilköğretim okulları ve kolejler, IT departmanları, grafik animasyon ile ilgilenen kurumlar olarak sayılabilir.

 

BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi taban puanları için tıklayınız.

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.