Üniversite sınavına giren aday öğrenciler için tercih dönemi başladı! Tercih dönemi boyunca üniversite ve bölümler hakkında detaylı araştırma yaparak sizin için en doğru kararı verebilirsiniz. Bölümlerin güncel başarı sıralamaları ve taban puanları hakkında bilgi edinmek başarılı bir tercih listesi hazırlamanızı sağlar. Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde Endüstri Mühendisliği bölümü tercih etmek isteyen öğrenciler için Endüstri Mühendisliği taban puanlarını sıralıyoruz.

Endüstri mühendisliği, insan, bilgi, ekipman, enerji, malzeme ve süreç sistemlerinin geliştirilmesi, iyileştirilmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi ile ilgilenen bir mühendislik dalıdır. Endüstri mühendisleri üretim maliyetlerini düşürmek, verimliliği artırmak, ürün ve hizmetlerin kalitesini iyileştirmek, işçi sağlığı ve güvenliğini sağlamak, çevreyi korumak ve düzenlemelere uymakla ilgilenir.

Endüstri mühendisliği bölümünden mezun olduğunuzda, ürün ve hizmet üreten bütün kurumlarda çalışabilirsiniz. Maliyet kontrolü, eleman yönetimi, kalite yönetimi, üretim planlaması gibi alanlarında edinebileceğiniz uzmanlık, sizi diğer mühendislik dallarında ayırır ve ayrıcalıklı bir noktaya getirir. Bu yüzden fabrikalarda yönetici olarak, araştırma geliştirme alanlarında etkinlik göstererek ya da planlama süreçlerinin tasarlanması konusunda birçok alanda çalışabilirsiniz.

Endüstri mühendisi olarak kamuda da iş bulma imkânlarına sahipsiniz. Merkez bankası, Sermaye piyasası kurulu, Devlet planlama teşkilatı gibi önemli kamu kuruluşlarında da istihdam edebilirsiniz.

Endüstri Mühendisliği lisans öğrencileri üçüncü sınıftan itibaren aldıkları seçmeli derslerle bir uzmanlaşma programında yoğunlaşabilirler. BAU Endüstri Mühendisliği bölümünde üç adet uzmanlaşma alanı var: Mühendislik Yönetimi Alanı, İşlemler Yönetimi Alanı, Karar Alma ve Eniyileme Alanı.

YÖK Atlas’ın üniversitelerin Endüstri Mühendisliği taban puanları rehberi için lütfen tıklayınız. 

BAU Endüstri Mühendisliği taban puanları için lütfen tıklayınız. 

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.