Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Üniversite sınavı sonrasında tercih yapacak aday öğrenciler için hangi fakültede okuyacakları en önemli sorulardan biri. Hukuk fakültesini tercih etmeyi düşünüyorsanız hangi mesleklere sahip olabileceğinizi ve hangi bölümlerle karşılaşacağınızı derliyoruz.
Başarılı hukuk fakülteleri öğrencilerinin hem teori hem beceri sahibi olması konusunda titizlik gösterir. Mezun olabilmek için sahip olunması gereken zorunlu ve çeşitli beceriler sayesinde öğrenciler kariyerlerine hazır olarak okuldan ayrılırlar.
BAU Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Emre Gökyayla aday öğrencilere fakülteyi şu şekilde tanıtıyor: “2000- 2001 öğretim yılında faaliyete başlayan Fakültemiz, Türk pozitif hukukunun yanı sıra evrensel hukuk ilkelerini ve karşılaştırmalı hukuku da iyi bilen, en az bir yabancı dili çalışma dili olarak kullanabilme becerisine sahip, üstün nitelikli genç hukukçular yetiştirmektedir.”
BAU hukuk fakültesinde okuyan öğrenciler avukat, hâkim, savcı, akademisyen, noter, icra müdürü ve gibi çeşitli mesleklere sahip olabilirler. Temel derslere ek olarak yapay zekâ hukuku, kadın hakları, fikrî haklar, deniz ticareti, milletlerarası tahkim, e-ticaret, sosyal medya ve internet hukuku, tüketici hukuku gibi alanlara da özellikle değinilir.
Hakim olma şartları ve başvuru süreçlerinin nasıl işlediği hukuk fakültesinde okumak isteyen öğrencilerin en çok araştırdığı konulardan biri. Hukuk fakültesi lisans diplomasına sahip öğrenciler 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’nda öngörülen koşulları taşıyorsa yazılı sınav ve sözlü mülakatı bitirip, staj sürecinin sonundaki sınavı da geçtikten sonra hâkim ve savcı olabilirler. Hakim mesleğine sahip olmak için 40 yaşın üstünde olmanız ve sınavı geçmek için en az 70 almanız gerekiyor.
BAU hukuk fakültesi bölümlerinin taban puanları hakkında bilgi almak için tıklayınız.
ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.
Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.
ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.
İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.