Bahçeşehir Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, içmimar olmak isteyen aday öğrenciler için tavsiyelerde bulundu. Sınavlara iyi hazırlanmak ve akademik başarılar haricinde, iç mimarlığa kendini her anlamda hazırlamak isteyen aday öğrenciler için çeşitli kitap ve film önerilerini sizler için derledik!

İşte iç mimar adayları için kitap ve film önerileri!

 

İç mimarlık mesleği ve eğitimi, zengin bir içeriğe sahip olduğu için pek çok kitap, makale, film, belgesel ve videodan yararlanılabilir.

Örneğin, Anne Massey’nin içmimarlığa ve iç mekana kronolojik olarak baktığı, Interior Design Since 1900 isimli kitabı, geniş bir yelpazesi olan Steen Eiler Rasmussen’ın yazdığı Yaşanan Mimari kitabı, Naomi House ve John Coles’un yazdığı İç Mimarlığın Temelleri isimli kitabı, Ro Spankie’nin İç Mimarlıkta: İç Mekan Çizimi ve Sunumu isimli kitabı Le Corbusier’in Bir Mimarlığa Doğru adlı kitabı, Leland M. Roth’un Mimarlığın Öyküsü isimli kitabı, Sibel Bozdoğan’ın Modernizm ve Ulusun İnşası isimli kitabı bu konuda önde gelen kitaplardandır.

Farklı iç mekanlara ve tasarım anlayışlarını sergileyebilen filmlerden bahsedecek olursak iç mekan inşasını örnekleyen Parasite, The Grand Budapest Hotel, Inception, gibi filmler Eames: The Architect and the Painter, My Architect, Koolhaas Houselife (Illa Béka + Louise Lemoine) gibi tasarımcılar ile ilgili belgesel niteliği taşıyan filmler, Playtime, Mon Oncle gibi tasarıma eleştirel yaklaşan filmler, Metropolis, Brazil, Blade Runner, 2001 A Space Odyssey, Cube gibi çeşitli bilimkurgu filmleri, distopik senaryolu filmlerden bahsedebiliriz.

BAU İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi taban puanları için tıklayınız.

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.